Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Προκλητικός ναζιστικός χαιρετισμός Μιχαλολιάκου – Συγκεντρώσεις παρά το… απαγορευτικό – Επτά προσαγωγές μετά από ένταση στη Βικτώρια

Προκλητικός ναζιστικός χαιρετισμός Μιχαλολιάκου – Συγκεντρώσεις παρά το… απαγορευτικό – Επτά προσαγωγές μετά από ένταση στη Βικτώρια

– Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές μετά από εντάσεις που προκλήθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας με ομάδα αντιεξουσιαστών
– Η ελληνική αστυνομία είχε ανακοινώσει την απαγόρευση “κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης ή πορείας στο κέντρο της Αθήνας” για σήμερα, Σάββατο
– Μεταξύ των προσαχθέντων κι ένας φωτορεπόρτερ, αν κι έδειξε στον αστυνομικό την επαγγελματική του ταυτότητα!
– Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις έγιναν σε Προπύλαια και Βικτώρια
– Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, για την επέτειο των Ιμίων
– Ο αρχηγός της ΧΑ Νίκος Μιχαλολιάκος έκανε΄προκλητική… είσοδο με ναζιστικό χαιρετισμό

Με μικροεντάσεις ξεκίνησαν οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, παρά το απαγορευτικό της αστυνομίας. Νωρίς το απόγευμα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν σε επτά προσαγωγές, μετά από ένταση που δημιουργήθηκε στην πλατεία Βικτωρίας, όπου είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται αντιεξουσιαστές.

Την ώρα που στην πλατεία Βικτωρίας ήταν συγκεντρωμένα μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη Λεωφόρο Μεσογείων, βρίσκονταν περίπου 1.500 άτομα, με αφορμή την επέτειο των Ιμίων. 

Προκλητικός Μιχαλολιάκος

Στη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής παρευρεύθηκε και ο αρχηγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος κατά την άφιξή του ύψωσε το χέρι του σε ναζιστικό χαιρετισμό!

 Δέιτε το βίντεο

Στη φωτογραφία η στιγμή που ένας φωτορεπόρτερ δείχνει στον αστυνομικό την ταυτότητα που αποδεικνύει την επαγγελματική του ιδιότητα, αλλά φαίνεται πως αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποφύγει την προσαγωγή του! Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από εξηγήσεις που δόθηκαν, ο φωτορεπόρτερ αφέθηκε ελεύθερος.

Μετά τα επεισόδια της Πέμπτης και τις συμπλοκές στο Μοναστηράκι μεταξύ αντιεξουσιαστών και ομάδας Γερμανών ακροδεξιών, η αστυνομία απαγόρευσε για το Σάββατο κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις έγιναν κανονικά και ολοκληρώθηκαν γύρω στις 21.00.

Ραντεβού στα Προπύλαια

Στη συγκέντρωση που οργανώθηκε από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας – Πειραιά, σήμερα, Σάββατο στις 5 μ.μ. στα Προπύλαια κάλεσε η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», κόντρα στην απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει για λόγους ασφαλείας τις συγκεντρώσεις. Αντίστοιχη συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί στην πλατεία Βικτωρίας.

Το κάλεσμα:

Κάτω από την πίεση του κινήματος και μετά τις επιθέσεις από διεθνείς νεοναζί σε ντόπιους και μετανάστες χτες και προχτές στο Μοναστηράκι και τον Άγιο Παντελεήμονα, η κυβέρνηση δια ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ. αναγκάστηκε αργά χτες το βράδυ να προχωρήσει τελικά σε απαγόρευση της φασιστικής φιέστας των Χρυσαυγιτών για τα 20 χρόνια από τα Ίμια που θα γινόταν στις 7 μ.μ. στη Ρηγίλλης.

Πρόκειται για σημαντική επιτυχία του κινήματος, παρά το γεγονός πως το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης κράτησε τελικά «ίσες αποστάσεις» από φασίστες και αντιφασίστες απαγορεύοντας ταυτόχρονα και την αντιφασιστική συγκέντρωση που είχε καλεστεί στον ίδιο χώρο για τις 3 το μεσημέρι.

Η μαζική παρουσία μας στην απογευματινή αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση μπορεί και πρέπει να διασφαλίσει πως οι δρόμοι της Αθήνας παραμένουν ανοιχτοί για το κίνημα και τις δυνάμεις της κοινωνικής και πολιτικής αντίστασης στα μνημόνια και το ρατσισμό και απροσπέλαστοι για τους Χρυσαυγίτες.

Εν’ όψει της Γενικής Απεργίας της 4 Φλεβάρη για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης η απογευματινή διαδήλωση αποτελεί ταυτόχρονα απάντηση στις απόπειρες των Χρυσαυγιτών να ξεμυτίσουν από το περιθώριο, παριστάνοντας τους αγανακτισμένους στα μπλόκα της αγροτιάς.

Ούτε στη Ρηγίλλης, ούτε πουθενά. Όλοι στις 5 το απόγευμα στα Προπύλαια. » 

Απαγόρευση συγκεντρώσεων – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Την απαγόρευση κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης ή πορείας στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο, από τις 06:00 το πρωί έως και τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, κατόπιν απόφασης του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής.

 Η απόφαση αυτή πάρθηκε καθώς η Χρυσή Αυγή είχε ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιούσε εκδήλωση για τα Ίμια στο Σύνταγμα την ίδια στιγμή που οι αντιεξουσιαστικές ομάδες θα έκαναν τη δική τους στα Προπύλαια. Κάτι, βέβαια, που είχε συμβεί και στις 31 Ιανουαρίου 2015 και δεν είχε ανοίξει… μύτη.

Ειδικότερα, δεν επιτρέπονται για λόγους δημόσιας ασφάλειας οι συγκεντρώσεις στην περιοχή των Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς:

– Λ. Β. Όλγας (από τη συμβολή της με τη Β. Κωνσταντίνου)

– δεξιά Λ. Β. Αμαλίας

– αριστερά Φιλελλήνων

– Πλατεία Συντάγματος

– αριστερά Μητροπόλεως

– δεξιά Νίκης

– δεξιά Καραγιώργη Σερβίας

– αριστερά Σταδίου

– δεξιά Βουκουρεστίου

– δεξιά Ακαδημίας

– αριστερά Κανάρη

– συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ

– δεξιά Μαρασλή

– αριστερά Ι.Δ. Πατέρα

– δεξιά Γενναδίου

– αριστερά Ιασίου

– δεξιά Βλαδήμηρου Μπένση

– δεξιά Λ. Β. Σοφίας

– αριστερά Χατζηγιάννη Μέξη

– δεξιά Μιχαλακοπούλου

– αριστερά Βασιλέως Κωνσταντίνου (μέχρι τη συμβολή της με τη Λ. Β. Όλγας).

Εκδήλωση μνήμης για τα Ίμια θα διεξαχθεί στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε