Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Euromedica Εγκέφαλος Χαλανδρίου: Πλήρως ανακαινισμένο με νέο εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής, ξεκίνησε και πάλι να λειτουργεί το γνωστό διαγνωστικό κέντρο

Euromedica Εγκέφαλος Χαλανδρίου: Πλήρως ανακαινισμένο με νέο εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής, ξεκίνησε και πάλι να λειτουργεί το γνωστό διαγνωστικό κέντρο

Το ιστορικό διαγνωστικό κέντρο Εγκέφαλος Χαλανδρίου, του ομίλου Euromedica, ξεκίνησε και πάλι την λειτουργία του ύστερα από ριζική ανακαίνιση. Η πενταόροφη μονάδα υγείας, ανακαινίσθηκε πλήρως τόσο κτιριακά, όσο και σε ιατρικά μηχανήματα και πλέον είναι ένα υπερσύγχρονο κέντρο με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και εξαιρετικούς χώρους φιλοξενίας εξεταζόμενων, ειδικό φωτισμό και εξαερισμό στους χώρους αναμονής και εξετάσεων. Ο Εγκέφαλος Χαλανδρίου υπήρξε το πρώτο διαγνωστικό κέντρο στην Ελλάδα στο οποίο τοποθετήθηκε αξονικός τομογράφος, το 1977, και συνδέθηκε όσο καμία άλλη μονάδα με τη νευροφυσιολογία, κυρίως του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης. Σήμερα, 44 χρόνια μετά, έρχεται να αποτελέσει και πάλι σημείο αναφοράς στα ιατρικά δεδομένα. 

Η Εταιρεία, πέραν των κτιριακών αναβαθμίσεων, προχώρησε και στην εγκατάσταση ολοκαίνουριου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας σε συνεργασία με την GE Healthcare, κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στην καινοτομία ιατρικής τεχνολογίας και ψηφιακών λύσεων. Επιπλέον, η Euromedicaξεκίνησε τη συνεργασία της με κορυφαίους ιατρούς ακτινοδιαγνώστες, με εξαιρετική εμπειρία και αποδεδειγμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, με σκοπό να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες του νέου εξοπλισμού.

Στο διαγνωστικό κέντρο Εγκέφαλος Χαλανδρίου έχει εγκατασταθεί το πρώτο σύστημα αξονικής τομογραφίας Revolution APEX 512 τομών στην Ελλάδα, το οποίο έχει σχεδιαστεί από την GE Healthcare για να παρέχει την καλύτερη δυνατή διαγνωστική ακρίβεια για όλους τους ασθενείς και σε όλα τα πιθανά κλινικά σενάρια με τη χαμηλότερη δυνατή δόση ακτινοβολίας. Ειδικά για περιστατικά καρδιάς, ο τομογράφος απεικονίζει την καρδιά σε έναν καρδιακό παλμό, επιτρέποντας έτσι την διενέργεια εξετάσεων σε περιπτώσεις που μέχρι πρότινος ήταν απαγορευτικές, όπως σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή, ταχυσφυγμία, με stents ή σε παχύσαρκους.

Στο κέντρο είναι επίσης εγκατεστημένοι δύο υπερσύγχρονοι μαγνητικοί τομογράφοι της GE Healthcare, o1.5Τ SIGNA™ HD28 και o 3.0Τ SIGNAPremier AIR™. Ο τελευταίος, που ενσωματώνει όλες τις νέες τεχνολογίες της GE Healthcare, εγκαθίσταται για πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη, προσφέροντας τη δυνατότητα εκτέλεσης ιδιαίτερα εξειδικευμένων εξετάσεων διαγνωστικού και ερευνητικού επιπέδου. O SIGNA™ Premier AIR™ προσφέρει την δυνατότητα απεικόνισης παθήσεων του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, του Μυοσκελετικού συστήματος, πολυπαραμετρική απεικόνιση του προστάτη και ολόσωμη μαγνητική τομογραφία με μέθοδο διάχυσης. Ο SIGNA™ Premier AIR™ φέρει την βραβευμένη τεχνολογία AIR™ για ακόμα ταχύτερες σαρώσεις με μεγάλη ευκρίνεια καθώς και μεγαλύτερη άνεση στους ασθενείς.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Euromedica κ. Τάκης Δουμάνογλου δήλωσε :

«Ο σημερινός Εγκέφαλος της  Euromedica στο Χαλάνδρι, σηματοδοτεί τη νέα εποχή καθώς και τη νέα εταιρική ταυτότητα του Ομίλου. Στο προσεχές διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση των κλινικών, καθώς και μίας σειράς διαγνωστικών κέντρων, ενώ  θα τεθούν σε λειτουργία νέα κέντρα στις περιοχές της χώρας, όπου δραστηριοποιείται η Euromedica, με βάση το εν εξελίξει επενδυτικό πρόγραμμα. Γνώμονας για όλα τα πλάνα μας είναι η αρτιότερη παροχή υπηρεσιών υγείας στο κοινωνικό σύνολο. Είμαστε χαρούμενοι που στο ξεκίνημα αυτό συνεργαζόμαστε με την GE Healthcare που αποτελεί έναν από τους βασικούς μας συνεργάτες»

Ο κ. Σπυρίδων Γκίκας, Γενικός Διευθυντής GE Healthcare Ελλάδας και Κύπρου, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε στενά με ένα από τα διαγνωστικά κέντρα ορόσημο στον κλάδο της Υγείας στη χώρα. Η Euromedica, αποτελεί στρατηγικής σημασίας συνεργάτη μας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο εμβληματικός Εγκέφαλος διαθέτει πλέον υπερσύγχρονο εξοπλισμό της GE Healthcare που θα βελτιώσει την εμπειρία περίθαλψης των ασθενών».

Ας σημειωθεί ότι και ο  λοιπός εξοπλισμός του Εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένου του ψηφιακού μαστογράφου με τομοσύνθεση, αποτελείται από κορυφαία μηχανήματα και υπηρεσίες της GE Healthcareστους αντίστοιχους τομείς απεικόνισης.  Όλα τα παραπάνω, εντάσσουν  τον Εγκέφαλο Χαλανδρίου της Euromedica, στο παγκόσμιο δίκτυο Κέντρων Αναφοράς Τεχνολογίας Απεικόνισης της GE Healthcare, όπου αναπτύσσονται κι εξελίσσονται  νέες διαγνωστικές τεχνικές εξετάσεων. 

Στον Εγκέφαλο Χαλανδρίου διενεργούνται ακόμη, όλες οι εξετάσεις βιοπαθολογίας, check up, και μοριακής βιολογίας συμπεριλαμβανομένων και των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, γρήγορα και αξιόπιστα. Επίσης, άμεσα ξεκινούν τα λοιπά τμήματα, ενδοσκοπικό, οφθαλμολογικό και καρδιολογικό, όλα πλήρως ανανεωμένα και αναβαθμισμένα καθώς και συμπληρωματικές κλινικές ειδικότητες. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις