Ελλάδα

Έβαζαν βενζίνη στα αυτοκίνητα τους και τη χρέωναν στα… ασθενοφόρα!

Πρόκειται για δύο γυναίκες υπαλλήλους του ΕΚΑΒ που για ένα χρόνο χρέωναν αλλού την βενζίνη για να γεμίζουν οι ίδιες τα αυτοκίνητα τους.

Για ένα χρόνο έβαζαν βενζίνη στα αυτοκίνητά τους και τη χρέωναν στα ασθενοφόρα. Οι δύο γυναίκες υπάλληλοι του ΕΚΑΒ, και ο σύντροφος της μίας, γέμιζαν μπιτόνια με βενζίνη σε συμβεβλημένο βενζινάδικο, τα φόρτωναν στο ασθενοφόρο και στη συνέχεια τροφοδοτούσαν με καύσιμα τα αυτοκίνητά τους.
          
Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας συνελήφθη χθες τα ξημερώματα μία 42χρονη υπάλληλος του ΕΚΑΒ. Η γυναίκα, στη 01:00,  είχε πάρει από το θυρωρείο τα κλειδιά ασθενοφόρου που ήταν σταθμευμένο στον χώρο. Μπήκε σε αυτό μαζί με τον συνομήλικο σύντροφό της και πήγαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά, στο οποίο εφοδιάζονται με καύσιμα τα ασθενοφόρο της περιοχής του Πειραιά. Έβγαλαν τρία πλαστικά δοχεία και τα γέμισαν με 69 λίτρα βενζίνης αξίας 121 ευρώ, την οποία χρέωσαν στο ασθενοφόρο όχημα, με το οποίο είχαν πάει. Στη συνέχεια η υπάλληλος άδειασε το ένα μπιτόνι βενζίνης στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου της, και τα άλλα δύο γεμάτα στο πορτμπαγκάζ.  Στις 02:30 επέστρεψε το ασθενοφόρο εκεί που το είχε παραλάβει μαζί με τα κλειδιά του.
          
Όπως προέκυψε από την προανάκριση η συγκεκριμένη παράνομη διαδικασία γινόταν τον τελευταίο χρόνο, με την 40χρονη είτε με τον σύντροφό της είτε με 36χρονη συνάδελφό της, χρησιμοποιώντας διαφορετικά ασθενοφόρα, που έπαιρνε με τον ίδιο τρόπο από τον χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου ή από τον χώρο στάθμευσης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, έπαιρναν από το ίδιο πρατήριο ποσότητες βενζίνης. Χρέωναν βέβαια την προμήθεια των καυσίμων στα ασθενοφόρα, και μοιράζονταν την βενζίνη. Σε κάθε παραλαβή βενζίνης υπέγραφε χρησιμοποιώντας ονόματα συναδέλφων της που είχαν βάρδια κατά την ώρα παραλαβής των καυσίμων, ώστε να μην γίνει αντιληπτή.
          
Η 40χρονη και ο σύντροφός της, έμαθαν ότι έγινε αντιληπτή η απάτη και κλοπή των καυσίμων και παρουσιάστηκαν μόνοι τους στο τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας όπου και συνελήφθησαν.  Στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το άδειο δοχείο αλλά και τα δύο γεμάτα μπιτόνια βενζίνης. Το ζευγάρι με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εναντίον τους για απάτη κατά συναυτουργία και πλαστογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ αναζητείται και η άλλη υπάλληλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Με έλεγε τεμπέλη, εκνευρίστηκα και την κάρφωσα με κουζινομάχαιρο πολλές φορές» λέει ο 21χρονος μητροκτόνος της Λάρισας
Ο ξάδερφός του υποστηρίζει ότι πήγε σπίτι γιατί του ζήτησε να τον βοηθήσει να πετάξουν κάτι μπάζα και πως όταν κατάλαβε ότι η θεία του ήταν νεκρή έβαλε τις φωνές
Το θύμα και ο δράστης της δολοφονίας στη Λάρισα 1