Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Folli Follie: Διακοπή της δίκης για τις 27 Σεπτεμβρίου – 12 κατηγορούμενοι στο εδώλιο

Folli Follie: Διακοπή της δίκης για τις 27 Σεπτεμβρίου – 12 κατηγορούμενοι στο εδώλιο

Άρχισε η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των παραποιημένων ισολογισμών και την εξαπάτηση των επενδυτών της Folli Follie. Η δίκη άρχισε με τον ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσο, τη σύζυγό του Καίτη, τον γιο του, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο να είναι παρόντες στη διαδικασία.

Συνολικά στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται δώδεκα κατηγορούμενοι, ενώ ζητήθηκε να εισαχθεί στην υπόθεση ακόμα ένας κατηγορούμενος, κάτοικος Χονκ Κονγκ. Η εισαγγελέας εξέφρασε αντιρρήσεις και τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να μην δικαστεί, καθώς υπάρχει ζήτημα ταυτοπροσωπίας.

Η πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου αναλώθηκε στο ζήτημα των παραστάσεων υποστήριξης κατηγορίας με τη δίκη να συνεχίζεται στις 27 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και οι συγκατηγορούμενοί τους, επί σειρά ετών εξαπατούσαν επενδυτές που εμπιστεύθηκαν την ειλικρίνεια των δημοσιευμένων ισολογισμών της εταιρίας και προχώρησαν σε αγορά μετοχών της Folli Follie.

Μάλιστα, η ζημία που φέρεται να προκλήθηκε από τις πράξεις των κατηγορουμένων σε επενδυτές και δημόσιο, εκτιμάται πως ανέρχεται στα  413.078.346,17 ευρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις