Ελλάδα

Folli Follie: Σε δίκη για παράβαση καθήκοντος ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας θα καθίσουν ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της Folli Follie.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς ασκήθηκε ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για παράβαση καθήκοντος και στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και τον διευθυντή ασφάλειας της εταιρείας για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Όπως κρίθηκε όταν αποκαλύφθηκε η έκθεση του Quintessential Capital Management (QCM), το Μάιο του 2018, ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όφειλε να αναστείλει, δίχως καθυστέρηση, τη διαπραγμάτευση της μετοχής της FFG προκειμένου να μη ζημιωθούν με χιλιάδες ευρώ οι μέτοχοι της εταιρείας.

Η υπόθεση μπήκε ξανά στο «στόχαστρο» του εισαγγελέα, αν και είχε αρχειοθετηθεί, μετά την αποκάλυψη των email μεταξύ Τζώρτζη Κουτσολιούτσου και του υπεύθυνου ασφαλείας της Folli Follie. 

Εντός 15 ημερών οι κατηγορούμενοι μπορούν να προσφύγουν κατά του κλητήριου θεσπίσματος στην Εισαγγελία Εφετών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Βροχές σε Πελοπόννησο, Ιόνιο, Εύβοια και Θεσσαλία – Συννεφιά στην υπόλοιπη χώρα
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοανατολικά τους 10 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 15 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Ανήλικη έπεσε από ψηλό σημείο εγκαταλελειμμένου κτιρίου στο Ναύπλιο - Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένη
Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε την σοβαρά τραυματισμένη την ανήλικη και τη μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου και νοσηλεύεται
ναυπλιο