Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Folli Follie: Στο αρχείο η μήνυση 19 επενδυτών

Υπόθεση Folli Follie: Στο αρχείο η δικογραφία για την εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες σε βάρος του πρώην προέδρου και δύο μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση της Folli Follie.

Λόγω αυτού, με την επικύρωση της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, μπήκε στο αρχείο η μήνυση 19 επενδυτών, η οποία τους εμφάνιζε να έχουν προχωρήσει σε ελλιπή έλεγχο στους ισολογισμούς της εταιρείας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός που διενεργούσε την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση δεν σκόνταψε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ενδείξεις για ευθύνες σκόπιμης αδράνειας σε βάρος του τότε προέδρου και των δύο μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Υπέρ των πρώην προέδρου και των δύο μελών της Επιτροπής βάρυνε το γεγονός ότι ήλεγξαν την καταγγελία, παρά το γεγονός ότι ήταν ανώνυμη

Επιπλέον, στη κρίση του εισαγγελικού λειτουργού βάρυνε και το γεγονός ότι ο ορκωτός ελεγκτής της Folli Follie, ο οποίος βάσει νομοθεσίας έχει αυξημένη αρμοδιότητα για διενέργεια ελέγχων, ωστόσο, δεν προσκόμισε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο στην έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Επίσης, όσο αφορά τη φερόμενη καθυστέρηση αναστολής της διαπραγμάτευσης της μετοχής, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφεται έλλειψη επαρκών ενδείξεων.

Αν και οι μηνυτές προσέφυγαν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ζητώντας να μην αρχειοθετηθεί η υπόθεση, ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών συντάχθηκε με την άποψη του συναδέλφου του και επικύρωσε την σχετική διάταξη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις