Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Φορολογικοί έλεγχοι σε γιατρούς, ταβέρνες και καφετέριες σε όλη την Αττική

Φορολογικοί έλεγχοι σε γιατρούς, ταβέρνες και καφετέριες σε όλη την Αττική

“Λαβράκια” έβγαλε η Οικονομική Αστυνομία σε φορολογικούς ελέγχους που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα σε όλη την Αττική.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε διάφορες περιοχές, όπως στην Αθήνα, τη Γλυφάδα, το Πειραιά, τις Αχαρνές, το Περιστέρι και τη Μάνδρα. Στο πλαίσιο των ελέγχων προέκυψε πλήθος παραβάσεων.

Ειδικότερα:

– Σε οδοντιατρείο στο Περιστέρι, διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) και του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.) και ειδικότερα δεν ήταν καταχωρημένοι δύο ασθενείς στο Πρόσθετο Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών.

– Σε ψητοπωλείο στη Μάνδρα, διαπιστώθηκε ότι η ιδιοκτήτρια του καταστήματος εξέδιδε μειωμένες αποδείξεις. Συγκεκριμένα στα σερβιρισμένα τραπέζια του καταστήματος, είχαν εκδοθεί αποδείξεις συνολικής αξίας 265 Ευρώ, ενώ η πραγματική αξία των σερβιρισμένων αγαθών ήταν 906 Ευρώ. Για το λόγο αυτό συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Παράλληλα, ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την εφαρμογή της διοικητικής διαδικασίας. Επίσης προέκυψαν και διοικητικές παραβάσεις, όπως: α) M η επίδειξη φορολογικού μηχανισμού, ο οποίος έχει δηλωθεί για την εν λόγω εγκατάσταση και β) μη επίδειξη βιβλιαρίων συντήρησης και επισκευών των φορολογικών μηχανισμών της επιχείρησης.

– Σε κατάστημα – αναψυκτήριο, στο Πειραιά, διαπιστώθηκαν: α) η μη έκδοση τριών αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και β) η μη επίδειξη του βιβλιαρίου επισκευών και συντήρησης της ταμειακής μηχανής.

– Σε κατάστημα – αναψυκτήριο, στην Αθήνα, διαπιστώθηκαν: α)η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και β) η μη επίδειξη του βιβλιαρίου επισκευών και συντήρησης της ταμειακής μηχανής.
Σε ψητοπωλείο στις Αχαρνές, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

Στις περιπτώσεις που σχηματίστηκαν δικογραφίες, αυτές υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και ΙΚΑ ΕΤΑΜ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr, προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιόνιο: Παρανομίες σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, μπαρ και σούπερ μάρκετ της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς

Κεφαλονιά: Σαφάρι ελέγχων με πολλές παραβάσεις

Βαριές καμπάνες για να επιτύχει η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση! Λουκέτο για τρεις ημέρες στα μαγαζιά που δεν κόβουν αποδείξεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε