Ελλάδα

Gov.gr: Ηλεκτρονικά η ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου

Τη δυνατότητα να ανανεώνουν ηλεκτρονικά την άδεια κυκλοφορίας του μοτοποδηλάτου τους μέσω του gov.gr έχουν από το απόγευμα της Τετάρτης οι πολίτες.

Ο πολίτης συνδέεται μέσω των κωδικών Taxisnet και μπορεί να υποβάλλει την αίτηση ηλεκτρονικά στην αρμόδια υπηρεσία Τροχαίας του τόπου κατοικίας του. Μέσω της εφαρμογής, μπορεί να δει ηλεκτρονικά το σχετικό κόστος που ποικίλει ανάλογα με την ημερομηνία της τελευταίας ανανέωσης καθώς και να πληρώσει με ηλεκτρονικό παράβολο. Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας η βεβαίωση ανανέωσης άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο gov.gr στην θυρίδα του πολίτη.

Στο Μητρώο Μοτοποδηλάτων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι καταχωρισμένες 1.419.923 ενεργές άδειες. Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Κέντρου Διαλειτουργικότητας και τις Ηλεκτρονικές Θυρίδες του gov.gr που έχουν αποδοθεί στις Υπηρεσίες της Τροχαίας, επιτυγχάνοντας έτσι την εξάλειψη της απαίτησης για φυσική παρουσία του πολίτη στις Υπηρεσίες της Τροχαίας. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από την Ελληνική Αστυνομία, το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και την Γενική Γραμματεία Ψηφιακή Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τέλος, ο πολίτης λαμβάνει ηλεκτρονικά τη βεβαίωση της ανανέωσης άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου με ενσωματωμένα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας (QR, Κωδικός ασφαλείας) από το GOV.GR. Ταυτόχρονα, ειδοποιείται με SMS και email για να τη λάβει μέσω της θυρίδας του.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας προχωρά. Ένα ακόμη βήμα έγινε σήμερα σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η ανανέωση των αδειών μοτοποδηλάτων θα γίνεται πλέον ψηφιακά μέσω του gov.gr. Η εξέλιξη αυτή απελευθερώνει από την γραφειοκρατία σημαντικό αριθμό αστυνομικών, οι οποίοι θα επιστρέψουν στην κύρια αποστολή τους, την ασφάλεια των πολιτών».

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Η ψηφιοποίηση της ανανέωσης άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της απλούστευσης των διαδικασιών μέσω της ψηφιοποίησής τους. Οι ψηφιακές υπηρεσίες παράγουν διπλή ωφέλεια: αφενός οι πολίτες εξοικονομούν εργατοώρες, αποφεύγοντας την αναμονή σε ουρές· και αφετέρου η Διοίκηση απαλλάσσεται από περιττή γραφειοκρατία. Με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία ώστε η Ελληνική Αστυνομία να ψηφιοποιήσει τις υπηρεσίες της προς τους πολίτες, διαθέτοντας τους ανθρώπινους και υλικούς της πόρους για την ενίσχυση της ασφάλειας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ηλιούπολη: Γονείς καταγγέλλουν σύλλογο κολύμβησης ότι αρνείται να αποδεσμεύσει τα δελτία ανήλικων αθλητών
«Οι ενέργειες αυτές πλήττουν το παιδαγωγικό πνεύμα», λένε οι γονείς που καταγγέλλουν κολυμβητικό σύλλογο, ο οποίος αρνείται να αποδεσμεύσει ανήλικους αθλητές
Κολυμβητήριο
Ακραία κακοκαιρία με χαλάζι και ισχυρές καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία – «Καμπανάκι» Τσατραφύλλια προς τους αγρότες
Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποιεί τους αγρότες για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα «χτυπήσουν» τι περιοχές όπου έχουν στηθεί τα μπλόκα, εφιστώντας την προσοχή τους για την Πέμπτη και την Παρασκευή
Τρακτέρ
Το Exodos Travel αλλάζει τον τρόπο που ταξιδεύουμε!
Με βαθιά φιλοσοφία ότι το ταξίδι είναι εμπειρία και όχι προϊόν, το Exodos Travel έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο αξιόπιστους και σύγχρονους συνεργάτες στον χώρο των επαγγελματικών και θεματικών ταξιδιών
Το Exodos Travel αλλάζει τον τρόπο που ταξιδεύουμε!