Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

Greek Mafia: Εντολές για συμβόλαια θανάτου και επιθέσεις μέσα από τις φυλακές

Greek Mafia: Εντολές για συμβόλαια θανάτου και επιθέσεις μέσα από τις φυλακές

Μέσα από τις φυλακές φαίνεται πως έδιναν τις εντολές για δολοφονικές επιθέσεις και συμβόλαια θανάτου τα «αφεντικά» της Greek Mafia, καθώς η αστυνομία εκτιμά πως τα κορυφαία στελέχη της ελληνικής μαφίας βρίσκονται ήδη έγκλειστα στην φυλακή – και μάλιστα στις φυλακές Κορυδαλλού – ενώ οι ομογενείς που συνελήφθησαν είναι απλώς τα εκτελεστικά όργανα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, μέλη της μαφίας, στις 10 Ιουνίου του περασμένου έτους φτάνουν με μηχανή μεγάλου κυβισμού και αυτοκίνητο, στις εγκαταστάσεις βενζινάδικου συμφερόντων του Γιάννη Σκαφτούρου, στον Ασπρόπυργο, και με την απειλή Καλάσνικοφ και πιστολιών ακινητοποιούν τον υπάλληλο του πρατηρίου και τον φύλακα του υπαίθριου πάρκινγκ.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ντοκουμέντο που εξασφάλισε η ΕΡΤ, για λόγους αντεκδίκησης έβαλαν φωτιά σε φορτηγά, βυτιοφόρα και αυτοκίνητα.

Μία εβδομάδα μετά, λαθρέμποροι τσιγάρων με ένα βαν και δύο αυτοκίνητα, φτάνουν σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο, και με την απειλή βαρύ οπλισμού ακινητοποιούν τους εργάτες του παράνομου εργοστασίου καπνικών προϊόντων, βάζουν φωτιά στο εμπόρευμα και προκαλούν ζημιές. Σύμφωνα με την αστυνομία το παράνομο εργοστάσιο διαχειρίζονταν ο «Θείος Τζο».

Αυτά ήταν τα τελευταία χτυπήματα της εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος της Greek Mafia, όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα έρευνα της αστυνομίας. Το Απρίλιο του 2022 είχε προηγηθεί η εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας και η διπλή δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη στον Κορυδαλλό τον Ιούνιο του 2023.

 

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ οι εκτελεστές που συμμετείχαν και στις τρεις δολοφονίες, είναι ένας 40χρονος ομογενής, έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας, ένας 39χρονος που έχει συλληφθεί επίσης, και ακόμη ένα άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί, αλλά βρέθηκε γενετικό του υλικό στη κλεμμένη μηχανή που χρησιμοποίησαν στη δολοφονία Σκαφτούρου και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για να παρακολουθούν τον Βασίλη Ρουμπέτη.

Δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείται στη λαθραία διακίνηση τσιγάρων από την Ελλάδα στην Ευρώπη, είχαν θεωρηθεί ύποπτα για ανθρωποκτονία που είχε διαπράξει η συμμορία τους το 2012 στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις