Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Η “Δαμόκλειος Σπάθη” πίσω από την επίθεση στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Η “Δαμόκλειος Σπάθη” πίσω από την επίθεση στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Η ομάδα “Δαμόκλειος Σπάθη” με ανάρτησή της ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (02.02.2016) στα γραφεία της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Τα μέλη της ομάδας εισέβαλαν στο χώρο και πέταξαν παντού κόκκινη μπογιά.

Η οργάνωση, στο κείμενο ανάληψης ευθύνης κάνει λόγο για “εκκλησία ΑΕ” και “ιερή μαφία” που “συνεχίζει απτόητα τις κερδοφόρες μπίζνες της σε περίοδο οικονομικής κρίσης”. Τα μέλη της επισημαίνουν επίσης ότι η εκκλησία “αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη γης και από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας (αν όχι τον μεγαλύτερο), αλλά έχει απαλλαχθεί από μια σειρά φόρους”.

Επίθεση γίνεται και κατά του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, για τις απόψεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς. “Σε καθημερινή σχεδόν βάση κάνει κηρύγματα μίσους ενάντια σε ομόφυλους, αλλοδαπούς, πρόσφυγες, μετανάστες, σε γειτονικούς λαούς και σε οτιδήποτε ξεφεύγει από το δόγμα πατρίς-θρησκεία-οικογένεια”, αναφέρουν οι συντάκτες του κειμένου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων της μητρόπολης, έξι κουκουλοφόροι εισέβαλαν το πρωί της Τρίτης στα γραφεία και πέταξαν παντού κόκκινη μπογιά. Ο μητροπολίτης Άνθιμος δήλωσε πως ένας από τους υπαλλήλους χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο εξαιτίας της μπογιάς που δέχθηκε στο πρόσωπο και σε όλο το σώμα του.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Φωτογραφίες: Eurokinissi

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε