Ελλάδα

“Η Ελλάδα επιστρέφει στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών”

Η Ελλάδα επιστρέφει στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών, αναφέρει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, σύμφωνα με δημοσίευμα της ελληνικής υπηρεσίας της Deutsche Welle.

«Ελλάδα, η επιτυχία του καλοκαιριού» είναι ο τίτλος του άρθρου του γερμανικού περιοδικού, στο οποίο επισημαίνεται ότι η Ελλάδα, η οποία δεν είχε μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια λόγω απεργιών και διαδηλώσεων, αλλά και περιορισμένου αριθμού πτήσεων, επιστρέφει στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών.

«Όπως σημειώνει πολύ χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τουριστικού ομίλου TUI, Κρίστιαν Κλέμενς, οι τουριστικοί προορισμοί στην Πελοπόννησο σπάνε ρεκόρ» ενώ μόνο η TUI, που είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος της Γερμανίας, αναμένεται να σπάσει φέτος, και για πρώτη φορά, το φράγμα των 400.000 τουριστών που θα μεταφέρει στην Ελλάδα.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στον μεγάλο ανταγωνιστή τής TUI, την Thomas Cook, για την οποία μπορεί η Μαγιόρκα να παραμένει ο δημοφιλέστερος προορισμός, ωστόσο ακολουθούν άμεσα Τουρκία και Ελλάδα, με «απόλυτη τάση» για τη χώρα, την Κω και την Κέρκυρα. Λόγω της ζήτησης μάλιστα ο εν λόγω όμιλος επιμήκυνε τη φετινή τουριστική περίοδο κατά τρεις εβδομάδες, προσφέροντας τουριστικά πακέτα μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χανιά: Φύση + Φιλοξενία + Υπηρεσίες = Τουρίστες!

Κάτα 28% αυξήθηκαν τα τουριστικά έσοδα στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου

Ρόδος: “Οι γερμανοί είναι φίλοι μας” – Ενέργειες για να φέρουν γερμανούς τουρίστες

“Βουλιάζουν” την Ελλάδα οι Αυστριακοί τουρίστες φέτος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν οι γονείς του μωρού που το κλείδωσαν στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη - Κρατούνται σε αστυνομικό τμήμα της Ηλείας
Στο αστυνομικό τμήμα Βουπρασιάς στην Βάρδα του νομού Ηλείας κρατούνται οι δυο Βούλγαροι και τα τέσσερα παιδιά. Οι δυο ενήλικοι κατηγορούνται για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο
Το μπαλκόνι στο οποίο παράτησαν το μωρό οι γονείς του 7