Οικονομία

Κάτα 28% αυξήθηκαν τα τουριστικά έσοδα στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου

Kατά περίπου 28% αυξήθηκαν οι εισπράξεις από τον τουρισμό στο τετράμηνο Ιανουαρίου- Απριλίου σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, αγγίζοντας τα 900 εκατ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή συμβαδίζει με την άνοδο του τουριστικό ρεύματος προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, στο πρώτο τετράμηνο του έτους, ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα, ξεπέρασε τα 1,9 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 21,1% σε σχέση με πέρυσι.

Την ίδια περίοδο, η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ των 28, διαμορφώθηκε σε 1.022 εκατομμύρια αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 23% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Επίσης, οι αφίξεις από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ των 28 διαμορφώθηκαν στις 893 χιλ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 19%. Οι αφίξεις από τις χώρες της ζώνης του ευρώ αυξήθηκαν κατά 15,3% και οι αφίξεις από τις χώρες ΕΕ των 28 εκτός της ζώνης του ευρώ κατά 32,9%.
Ειδικότερα, μείωση κατά 9% εμφανίζουν οι αφίξεις από τη Γαλλία, ενώ οι αφίξεις από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζουν αύξηση κατά 14,8% και 44,2% αντίστοιχα.

Τέλος, αναφορικά με τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ των 28, οι αφίξεις από τη Ρωσία παρουσίασαν αύξηση κατά 54,2% και διαμορφώθηκαν στις 37 χιλ. ταξιδιώτες και οι αφίξεις από τις ΗΠΑ παρουσίασαν αύξηση κατά 24% και διαμορφώθηκαν στις 58 χιλ. ταξιδιώτες.

Αναφορικά με τις εισπράξεις, μεγαλύτερη αύξηση εμφάνισαν αυτές από τους κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ των 28 κατά 32,4%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 412 εκατ. ευρώ, και δευτερευόντως οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ των 28 που διαμορφώθηκαν στα 446 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 25,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Από τις υπόλοιπες χώρες σημαντική αύξηση κατά 32,7% εμφάνισαν οι εισπράξεις από Ρωσία στα 34 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν μόλις κατά 2,1% στα 50 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Βουλιάζουν” την Ελλάδα οι Αυστριακοί τουρίστες φέτος

Ο μεγαλύτερος tour operator παγκοσμίως αποθεώνει την Ελλάδα

Αφιέρωμα βουλγαρικού περιοδικού στην Ελλάδα και την Ο.Κεφαλογιάννη

Κεφαλονιάννη σε Γερμανούς βουλευτές: Αυξήθηκαν οι αφίξεις, βελτιώθηκαν οι παρεχόμενες υπηρεσίες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ο Tραμπ θα ανακαλέσει τους παγκόσμιους περιορισμούς των τσιπ – Προετοιμάζει περιορισμούς AI
Η κατάργηση, η οποία δεν είναι ακόμη οριστική, επιδιώκει να αναδιαμορφώσει μια πολιτική που ξεκίνησε επί προεδρίας Τζο Μπάιντεν και η οποία δημιούργησε τρεις ευρείες βαθμίδες χωρών για τη ρύθμιση των εξαγωγών τσιπ της Nvidia
Ντόναλντ Τραμπ
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Έρχονται διευκολύνσεις για τον φορολογικό επαναπατρισμό τους
Η παρέμβαση κρίνεται αναγκαία έπειτα από ενστάσεις εκατοντάδων δικαιούχων, που, ενώ είχαν επιστρέψει στη χώρα, δεν είχαν προλάβει να «κλειδώσουν» εγκαίρως την ένταξή τους στο πλαίσιο
A person using a laptop 5