Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Η στιγμή που τα ΜΑΤ χτύπησαν τον Ευρωβουλευτή Χαρ. Αγγουράκη (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Η στιγμή που τα ΜΑΤ χτύπησαν τον Ευρωβουλευτή Χαρ. Αγγουράκη (ΦΩΤΟ και VIDEO)

“Είναι να τους λυπάται κάνεις…”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάράλαμπος Αγγουράκης για τους άνδρες των ΜΑΤ και την επίθεση που δέχτηκε από αυτούς, όταν μαζί με άλλους συνδικαλιστές θέλησαν να περάσουν από τον αστυνομικό κλοιό και να κατευθυνθούν προς το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τόνισε ότι παρότι επέδειξε τη βουλευτική του ταυτότητα, δέχτηκε επίθεση από αστυνομικούς.

“Προσπαθούσαμε να φτάσουμε στο Υπουργείο Οικονομικών για να καταθέσουμε το ψήφισμα μας για τα δικαιώματα των ανέργων και των οικογενειών τους, και εκεί μας αντιμετώπισαν με την πιο σκληρή βία τα ΜΑΤ. Είπα την ιδιότητά μου, αλλά αυτό δεν βοήθησε καθόλου. Η επίθεση ήταν σφοδρή και εκτός από εμένα, τρεις ή τέσσερις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν. Θα καταγγείλουμε όπου και όπως μπορούμε τα γεγονότα. Είναι να τους λυπάται κανείς. Δεν συνειδητοποιούν ότι είναι κι αυτοί εργαζόμενοι και ότι θα βρεθούν στην ίδια μοίρα με τους 1,5 εκατομμύριο ανέργους. Το σίγουρο είναι ότι κανένας αγώνας δεν θα πάει χαμένος. Οι Αστυνομικοί δεν συζητάγανε καν, φέραν κι άλλες δυνάμεις, έστησαν μια κανονική επιχείρηση τρομοκράτησης στη λογική του αποφασίζουμε και διατάζουμε”, είπε χαρακτηριστικά.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:

“Το ΚΚΕ καταδικάζει την αυταρχική και προκλητική στάση της κυβέρνησης εναντίον της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν σήμερα συνδικάτα, διεκδικώντας μέτρα προστασίας των ανέργων.
Αφού αρχικά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έγραψε στα “παλιά της τα παπούτσια” την προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσωπεία των σωματείων στο υπουργείο Εργασίας, στη συνέχεια η Αστυνομία, υλοποιώντας την αυταρχική απόφαση για απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκε στους ανέργους που επιχείρησαν να φτάσουν στο υπουργείο Οικονομικών για να συναντηθούν με κάποιον από την κυβέρνηση. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι δεκάδες χτυπημένοι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί για την προστασία των ανέργων και όλων των εργαζομένων, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την κοροϊδία”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξύλο και χημικά στην πορεία του ΠΑΜΕ – Διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό – Τα ΜΑΤ χτύπησαν και δημοσιογράφους

Κλεφτόπολεμος ΜΑΤ – ΟΛΜΕ στο Κολωνάκι! Πολίτες τους χαζεύουν από βεράντες και καφετέριες

Της Τρόικας! – Όλο το χρονικό των επεισοδίων και τα μπουκάλια που “έφαγε” ο Τόμσεν ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση στα αυτοκίνητα των τροικανών – Μπουκάλια στο αυτοκίνητο του Τόμσεν – ΦΩΤΟ KAI BINTEO

 Θεσσαλονίκη: Προσωρινή δικαίωση για 20 σχολικούς φύλακες

Δημόσιο: διαθεσιμότητα και απολύσεις εξπρές παρά τις εκλογές

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε