Ελλάδα

Ηλεκτρονικά μπορούν πλέον να υποβάλουν τις αιτήσεις τους οι δημότες Αθηναίων

Το «Κέντρο Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης» παρουσίασαν σήμερα ο Γιώργος Καμίνης και ο γγ του δήμου, Θεόδωρος Λιβάνιος. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εφαρμογής της πληροφορικής και των δυνατοτήτων του διαδικτύου, που προσφέρει άμεση προσβασιμότητα και ταχύτατη εξυπηρέτηση στον πολίτη, καθιστώντας τον δήμο Αθηναίων τον μοναδικό δήμο της χώρας που έχει καταστήσει ηλεκτρονικές τόσες πολλές λειτουργίες.

Συγχρόνως, το πρόγραμμα καθιστά τον δήμο Αθηναίων τον μοναδικό δημόσιο φορέα που έχει ανοικτό και διαθέσιμο σε κάθε φάση της πορείας του τον προϋπολογισμό του.

Μιλώντας με συγκεκριμένα παραδείγματα ο κ. Καμίνης και ο κ. Λιβάνιος, σημείωσαν ότι πλέον κάθε δημότης του δήμου Αθηναίων μπορεί να υποβάλει ηλεκτρονικά μια αίτηση και να παρακολουθεί, με βάση τον ηλεκτρονικό αριθμό πρωτοκόλλου, την πορεία του αιτήματός του. Με αυτόν τον τρόπο είναι γνωστό ανά πάσα στιγμή ποιος υπάλληλος κάνει τι, ενώ με την κατάργηση της προσωπικής επαφής μεταξύ αιτούντα και υπαλλήλου αποκλείονται ενδεχόμενες παράνομες δοσοληψίες.

Ηλεκτρονικά θα γίνεται πλέον η έκδοση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, η πλέον πολύπλοκη διαδικασία σε έναν δήμο. Επίσης, στο πλαίσιο των ηλεκτρονικών δημοπρασιών, 15 διαγωνισμοί του δήμου έχουν ήδη γίνει ηλεκτρονικά. Συγχρόνως, το σύστημα αποδέχεται την ηλεκτρονική υποβολή υπεύθυνης δήλωσης.

Ηλεκτρονική πρωτοπορία για τα ελληνικά, αυτοδιοικητικά δεδομένα αποτελεί η δυνατότητα αυτεπάγγελτης αναζήτησης εγγράφων (εάν ένας πολίτης έχει ήδη υποβάλει ένα έγγραφο, δεν χρειάζεται να το υποβάλει ξανά, αφού το σύστημα είναι ικανό να το αναζητά). Επίσης, οι πολίτες μπορούν να πληροφορούνται ηλεκτρονικά ποια δικαιολογητικά χρειάζονται για κάθε δοσοληψία τους με τον δήμο.

Ήδη από το 2011 μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις στο Δημοτικό Βρεφοκομείο, ενώ από το 2012 γίνεται ηλεκτρονικά η μοριοδότηση των παιδιών που φιλοξενούνται στους 77 βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου.

Όπως σημειώθηκε, από τη μέχρι στιγμής ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων έχουν εξοικονομηθεί 200.000 ευρώ ετησίως (από το κόστος εκτύπωσης και φθοράς εκτυπωτών), ενώ με το σύστημα έχουν μπει οι βάσεις ώστε σε μια τετραετία να μην διακινείται με χαρτί κανένα έγγραφο. Όπως σημείωσε ο κ. Λιβάνιος, «σε τέσσερα χρόνια όλες οι λειτουργίες θα είναι άυλες». Και προσέθεσε: «Με το Κέντρο Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης έχουμε θέσει τις βάσεις για τη μετά ΚΕΠ εποχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κακοδιοίκηση διαπιστώθηκε στο Ληξιαρχείο Αθηνών – Δηλώθηκαν εκατοντάδες εκπρόθεσμες γεννήσεις

Καμίνης: Ψάχνει να καλύψει το κενό της δημοτικής αστυνομίας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πρώην αστυνομικός και TikToker συνελήφθη για διακίνηση κοκαΐνης – Στο παρελθόν είχε βραβευτεί από την υπηρεσία του
Ο πρώην ένστολος φέρεται να είναι και εκείνος που οδηγούσε το σπορ αυτοκίνητο γνωστού επιχειρηματία τον περασμένο Απρίλιο στη Λεωφόρο Συγγρού με υπερβολική ταχύτητα
Ο αστυνομικός 1
Νάξος: Ασφάλισαν με συρματόπλεγμα την Πορτάρα μετά το περιστατικό με τον τουρίστα που σήκωσε αρχαίο μάρμαρο
Αν και η τοποθέτηση του συρματοπλέγματος έγινε για να σταματήσει ο βανδαλισμός, πολλοί τουρίστες αλλά και κάτοικοι αντιδρούν λέγοντας πως υποβαθμίζεται αισθητικά το μνημείο
Πορτάρα
1
Ετοιμαζόταν να φύγει από την Ελλάδα αφού «ξεφορτώθηκε» την 3χρονη στο Παλαιό Φάληρο - Με... κουλούρι στα χέρια η 32χρονη πηγαίνοντας στα δικαστήρια
Ατάραχη εξακολουθεί να εμφανίζεται η μητέρα του άτυχου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό την περασμένη εβδομάδα στην παραλία Έδεμ
Η 32χρονη στα δικαστήρια
5