Ελλάδα

Ingeborg Beugel: Είμαι στόχος εκστρατείας μίσους στην Ελλάδα

Στην πορεία του Πολυτεχνείου συμμετείχε η ολλανδή δημοσιογράφος, Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, η οποία έγινε ευρύτερα γνωστή ύστερα από την ερώτηση που έκανε στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε. Η ερώτηση της δημοσιογράφου είχε προκαλέσει ένταση μέσα στο Μαξιμού.

Η Μπέουχελ, που σε συνέντευξή της πριν λίγες μέρες υποστήριξε ότι φεύγει από την Ελλάδα, καθώς φοβάται για τη ζωή της, συμμετείχε στην καθιερωμένη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου προς την αμερικανική πρεσβεία. Η δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια της πορείας μίλησε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, όπου σημείωσε για μια ακόμη φορά πως πλέον αισθάνεται ανεπιθύμητη στη χώρα μας (ζει στη χώρα μας επί 40 χρόνια) και σκοπεύει να φύγει.

Επανέλαβε πως της πέταξαν πέτρες στον δρόμο, ενώ σημείωσε πως τα παιδιά, η ολλανδική πρεσβεία και η Ένωση Δημοσιογράφων τη συμβουλεύουν να φύγει από τη χώρα μας καθώς κινδυνεύει. 

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως «η κα Μπέουχελ μάς είπε ότι, ύστερα από το επεισόδιο στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει μετατραπεί σε στόχο μιας εκστρατείας μίσους. Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) καταδίκασαν με ένταση τις επιθέσεις που δέχεται η Μπέουχελ και παροτρύνουν την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τους δράστες αυτών των ενεργειών εις βάρος της ολλανδής δημοσιογράφου. Συγκεκριμένα, οι RSF κρίνουν ότι ‘είναι απαράδεκτο το να αναγκάζεται να εγκαταλείψει μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια δημοσιογράφος υφιστάμενη φραστική και σωματική βία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μεγάλη αναζωπύρωση στην Ιεράπετρα στα Φέρμα - 9 μποφόρ οι ριπές των ανέμων, απομακρύνθηκαν 5.000 τουρίστες
Δύσκολες οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή μέχρι το πρωί της Παρασκευής - Μεγάλες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις - Τεράστιες δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Ιεράπετρα
Μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα
Ανανεώθηκε πριν 39 λεπτά
1
Θερμικός θόλος φέρνει καύσωνα διαρκείας στην Ελλάδα με θερμοκρασίες έως 43°C - Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε μια ανάρτηση αναφέροντας πως: «Από το Σαββατοκύριακοο θερμικός θόλος θα στραφεί και προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα τη μεταφορά των πολύ θερμών αερίων μαζών»
Φωτογραφία αρχείου 14
Τραγελαφικές ιστορίες στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Πτέρυγα μάχης έγινε ελαιώνας, η λίμνη Κάρλα χωράφι και περιοχές Natura βοσκοτόπια
Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα σε σχέση το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεπερνούν κάθε φαντασία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα»
Βοσκοτόπια 32