Kaizen Gaming: Έξι καινοτόμες φορητές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για την οχύρωση του ΕΣΥ

Το παρών έδωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ευχαρίστησε τη μεγαλύτερη GameTech εταιρεία στην Ελλάδα για τη δωρεά.

Μια σημαντική ενίσχυση φέρνει για  το Εθνικό Σύστημα Υγείας η παράδοση έξι φορητών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας από την Kaizen Gaming (Stoiximan), οι οποίες θα συνεισφέρουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς που νοσούν με Covid-19. Η επίσημη παραλαβή  των πρώτων τεσσάρων φορητών ΜΕΘ, έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς»  παρουσία του Υπουργού Υγείας κου Βασίλη Κικίλια και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Kaizen Gaming κου Γιώργου Δασκαλάκη. Σημειώνεται ότι οι πρώτες δύο φορητές ΜΕΘ παραδόθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» δύο φορητές ΜΕΘ παραδόθηκαν στο  Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος». Επιπλέον, άλλες δύο φορητές ΜΕΘ αναμένεται να καταφθάσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Πρόκειται για τη δεύτερη κίνηση στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας από τη Kaizen Gaming κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αφορά στη δωρεά 6 συνολικά φορητών ΜΕΘ αξίας 500.000 ευρώ με στόχο την ενίσχυση των δυνάμεων για την αντιμετώπιση των αναγκών του εν εξελίξει δεύτερου κύματος της υγειονομικής κρίσης που διανύει η χώρα. Είχε προηγηθεί η δωρεά 250.000 μασκών κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο όταν τα αποθέματα της χώρας σε προστατευτικό υλικό ήταν σχεδόν εξαντλημένα

Την ευγνωμοσύνη του εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έδωσε το παρών στην παραλαβή των κινητών ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας « Σήμερα, είμαστε στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» για να ευχαριστήσουμε τη Stoiximan. Σας ευχαριστούμε πολύ, όπως και όλους τους ιδιώτες δωρητές μας. Γιατί αυτή η διαδικασία και αυτή η τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας έδειξε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί: ιδιωτικός τομέας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και όλοι όσοι θέλουν να προσφέρουν και αυτό είναι πολύ θετικό και συγκινητικό. Είμαστε εδώ σήμερα για να παρουσιάσουμε κάτι πρωτοποριακό, τις φορητές ΜΕΘ. Δύο στο «Γ. Γεννηματάς», δύο στον «Άγιο Δημήτριο» και δύο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα, που έχει την ευγενή καλοσύνη να μας δωρίζει η εταιρεία. Είναι πλήρως εξοπλισμένες, είναι τελευταίας τεχνολογίας, είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην Ευρώπη και έχουν το πολύ μεγάλο αβαντάζ ότι ανάλογα με την πίεση η οποία υπάρχει στη χώρα, στη Βόρεια Ελλάδα, στην Αττική, στην Αχαΐα, μπορούν να μεταφέρονται έτσι ώστε να ενισχύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kaizen Gaming κ. Γιώργος Δασκαλάκης, τόνισε ότι «Εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, όλοι μας, έχουμε ζήσει πρωτόγνωρες συνθήκες που κανείς δεν μπορούσε να τις φανταστεί. Παράλληλα, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που αντιμετωπίζουν δυσκολότερες συνθήκες από τους υπόλοιπους. Είναι οι ασθενείς και φυσικά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας. Στην Kaizen Gaming και στην ευρύτερη οικογένεια της Stoiximan πιστεύουμε ότι, ειδικά στα δύσκολα, όσο περισσότερο αλληλέγγυοι στεκόμαστε τόσο πιο μακριά καταφέρνουμε να πηγαίνουμε. Με αυτό ακριβώς το αίσθημα αλληλεγγύης παραδίδουμε σήμερα 6 φορητές ΜΕΘ σε τρία Νοσοκομεία της χώρας στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα με σκοπό να ενισχύσουμε το έργο των ανθρώπων, που καταβάλλουν καθημερινά προσπάθειες για να προστατέψουν τις ζωές των συνανθρώπων μας. Θα ήθελα να ευχηθώ γρήγορη ανάρρωση σε όσους νοσούν και δύναμη και πίστη στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, πως τα πράγματα θα είναι σύντομα καλύτερα. Στην Kaizen Gaming δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε το έργο τους.» 

Τι είναι οι Φορητές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Οι φορητές ΜΕΘ από container αποτελούν μια λύση ταχείας ανάπτυξης με στόχο την επέκταση των νοσοκομειακών εγκαταστάσεων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Η καινοτομία των συγκεκριμένων Μονάδων οφείλεται στη δυνατότητά τους να μεταφέρονται και να τοποθετούνται γρήγορα εντός της ελληνικής επικράτειας, λειτουργώντας μάλιστα πολλαπλασιαστικά και ελαττώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη αεροδιακομιδών εντός της χώρας. Οι φορητές μονάδες παρέχουν όλο τον ιατρικό εξοπλισμό που απαιτείται για τους ασθενείς και μπορούν να συνδεθούν για να επικοινωνούν με τις εγκαταστάσεις των νοσοκομείων μέσω μιας φουσκωτής δομής, που μπορεί μάλιστα να αξιοποιηθεί για τη σύνδεση περισσοτέρων του ενός. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται η δημιουργία πολλαπλών δικτύων ΜΕΘ εντός των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, αλλά και η δυνατότητα αυτόνομων νοσοκομείων πεδίου.

Επανδρώνοντας το οπλοστάσιο του ΕΣΥ

Η συγκεκριμένη καινοτομία αναπτύχθηκε στην Ιταλία ενώ κατάφερε να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες που αναζητούσαν επειγόντως λύσεις στο πρόβλημα της πίεσης των εθνικών συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης. Σημειώνεται ότι η λύση αυτή υιοθετήθηκε και από χώρες όπως ο Καναδάς, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίες και πολλαπλασίασαν τις αυτόνομες μονάδες εντατικής θεραπείας για να θεραπεύσουν τους ασθενείς που νοσούσαν από κορονοϊό. Η σπουδαιότητα αυτής της κατασκευής συνοψίζεται κυρίως σε δύο σημεία: πρώτον, στην πλήρη αυτονομία και φορητότητα της μονάδας με εύκολη μεταφορά  και άμεση χρήση ανά την επικράτεια και δεύτερον, στο ενισχυμένο στοιχείο ανθρωπισμού καθώς είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει πρόσβαση στο  «παράθυρο  της ελπίδας» που διαθέτει. Ένα από τα δραματικά στοιχεία της πανδημίας είναι πως οι διασωληνωμένοι ασθενείς δεν είχαν τη δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με τους οικείους και συγγενείς τους, μην έχοντας την ευκαιρία να αντλήσουν δύναμη από την παρουσία τους.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την καινοτομία CURA pod  εδώ.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Lockdown: Συνεχίζεται το «μαρτύριο» – Όλα τα νέα μέτρα

Lockdown: Συνεχίζεται το «μαρτύριο» – Όλα τα νέα μέτρα

«Περικοπές» στον τρόπο χρήσης των SMS στο 13033, αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας και χρώμα... κόκκινο βαθύ. Τι αλλάζει στα ψώνια και την άθληση, τέλος γάμοι και βαφτίσια. Το νέο lockdown ξεκινά από την φετινή Τσικνοπέμπτη με φόντο και στόχο την επιστροφή στην κανονικότητα.
Σεισμός στην Ελασσόνα: «Ισχυροί μετασεισμοί ακόμα και για δύο μήνες»

Σεισμός στην Ελασσόνα: «Ισχυροί μετασεισμοί ακόμα και για δύο μήνες»

O Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, και ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλούν στο newsit.gr για τον σεισμό των 6 ρίχτερ με επίκεντρο την Ελασσόνα και εξηγούν τι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.
Κορονοϊός: Έρχεται και νέα αύξηση των κρουσμάτων – Στα ύψη ο δείκτης θετικότητας και SOS από τα νοσοκομεία

Κορονοϊός: Έρχεται και νέα αύξηση των κρουσμάτων – Στα ύψη ο δείκτης θετικότητας και SOS από τα νοσοκομεία

Βουλιάζει στον κορονοϊό η χώρα μας με το αυστηρότερο lockdown να είναι μονόδρομος. Ποιες οι προβλέψεις των ειδικών. Συγχωνεύονται κλίνες νοσοκομείων λόγω του κορονοϊού.
Σεισμός στην Ελασσόνα: Άνοιξαν ξενοδοχεία σε Λάρισα και Τρίκαλα – Έστησε σκηνές ο στρατός (pics, video)

Σεισμός στην Ελασσόνα: Άνοιξαν ξενοδοχεία σε Λάρισα και Τρίκαλα – Έστησε σκηνές ο στρατός (pics, video)

Σε ξενοδοχεία, αλλά και σκηνές που έστησε ο στρατός θα περάσουν την αποψινή νύχτα οι κάτοικοι της Λάρισας και των Τρικάλων, μετά τον ισχυρό σεισμό ... Διαβάστε περισσότερα
Νοσοκομεία: Αυτές τις αλλαγές ανακοίνωσε ο Κικίλιας για να πάρει «ανάσα» το ΕΣΥ

Νοσοκομεία: Αυτές τις αλλαγές ανακοίνωσε ο Κικίλιας για να πάρει «ανάσα» το ΕΣΥ

Μια σειρά από αλλαγές σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, 03.03.2021, στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό ο Βασίλης Κικίλιας. Μια ... Διαβάστε περισσότερα
Κέρκυρα: «Θα ξαναέκανα το εμβόλιο» – Τι λέει η νοσηλεύτρια που παρέλυσε στα πόδια μετά το εμβόλιο

Κέρκυρα: «Θα ξαναέκανα το εμβόλιο» – Τι λέει η νοσηλεύτρια που παρέλυσε στα πόδια μετά το εμβόλιο

Πολύ καλά στην υγεία της είναι η νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα στα κάτω άκρα μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. ... Διαβάστε περισσότερα