Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Kάθε δίμηνο η πληρωμή επικουρικών συντάξεων στο Δημόσιο

Ποιοι θα εξακολουθήσουν να πληρώνονται κάθε μήνα. Δύο χρόνια στην ουρά για να βγει η επικουρική αφού πρώτα βγει η κύρια σύνταξη. Τι λέει στο Νewsit o πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ.

Επίσπευση του χρόνου καταβολής των επικουρικών συντάξεων σε 160.00 δημόσιους υπαλλήλους προωθεί το ΤΕΑΔΥ. Ωστόσο το κύμα εξόδου από τις δημόσιες υπηρεσίες έχει μπουκάρει το σύστημα καθώς μόνο στο συγκεκριμένο ταμείο εκκρεμούν 23.000 αιτήσεις.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων, Μιχάλης Γιάγκας, “στο ταμείο επικουρικής ασφάλισης δημοσίων υπαλλήλων προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τους ασφαλισμένους μας. Ενα μέτρο το οποίο έχουμε πάρει είναι να καταβάλουμε τις συντάξεις κάθε δίμηνο αντί κάθε τρίμηνο. Οι επικουρικές συντάξεις θα κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ασφαλισμένων κάθε 1η κάθε ζυγού μήνα”.

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΡΟΥΝΤΑΙ
“Επειδή στο ταμείο μας” εξηγεί ο κύριος Γιάγκας “υπάγεται και το ΤΕΑΠΟΚΑ (δηλαδή οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία) και το ΤΑΔΚΥ (δηλαδή οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και οι τελωνειακοί, σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων δε θα αλλάξουμε τον τρόπο πληρωμής των συντάξεων, θα εξακολουθήσουν δηλαδή να πληρώνονται κάθε μήνα. Όλοι οι άλλοι όμως και αυτό αφορά 160.000 συνταξιούχους θα πληρώνονται κάθε δίμηνο”.

23.000 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
“Ιδιαίτερα στο ΤΕΑΔΥ εκκρεμούν μόνο αυτή τη στιγμή 23.000 αιτήσεις” λέει ο πρόεδρος του ταμείου και συνεχίζει ” τώρα με την εφεδρεία αλλά και πριν υπήρξε κύμα εξόδου από τις δημόσιες υπηρεσίες και αυτό παράλληλα με τη μείωση του προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία έχει μπουκάρει το σύστημα. Αυτό συνεπάγεται χρόνο αναμονής τουλάχιστον 2 χρόνια αφού πρώτα βγει η κύρια σύνταξη για την οποία χρειάζονται τουλάχιστον 6 με 8 μήνες αναμονής. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο έχουμε αλλάξει και την διάρθρωση του ΤΕΑΔΥ ώστε να έχουμε ένα κέντρο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, έχουμε στοιχίσει το προσωπικό ώστε να αντιμετωπίσουμε τον όγκο των αιτήσεων και έχουμε αναβαθμίσει την ιστοσελίδα μας για να ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους”.

Aκούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιοι χάνουν και πόσα σε κάθε ΔΕΚΟ – ως και 4.000 ευρώ το χρόνο η μείωση

Ο Γενάρης φέρνει άγριο μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις – Θα φτάσουν μέχρι και το 50%!

Τα άδεια Ταμεία φέρνουν “κούρεμα”… συντάξεων

Πως και πόσο μειώνονται οι επικουρικές συντάξεις



 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε