Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Κεδίκογλου: επώδυνη συμφωνία, αλλά αποφεύχθηκε η άτακτη χρεοκοπία

Κεδίκογλου: επώδυνη συμφωνία, αλλά αποφεύχθηκε η άτακτη χρεοκοπία

Συγκρατημένη η Αθήνα μετά την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο. Mε εντολή του πρωθυπουργού ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα ενημερώσει αύριο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε την απόφαση επώδυνη, όμως όπως τόνισε δίνει την ευκαιρία στην Κύπρο να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία και να σταθεί ξανά στα πόδια της.

Ολόκληρη η δήλωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου:
«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε για την Κύπρο τα ξημερώματα είναι επώδυνη, αλλά σταματάει την πορεία προς το χάος που θα έφερνε η άτακτη χρεοκοπία και η έξοδος από την Ευρωζώνη… Όμως, το πιο σημαντικό τώρα είναι: Πώς θα βοηθήσουμε την Κύπρο να σταθεί ξανά στα πόδια της. Δεν είναι ώρα για διχαστικά συνθήματα. Ούτε για ανεύθυνες κραυγές… Τώρα κοιτάζουμε μπροστά. Η Κύπρος έκανε το «θαύμα» πολλές φορές. Θα το κάνει ξανά! Έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τη μοναδική θέση της και τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της, ώστε να επιστρέψει σύντομα στην ευημερία και την ανάπτυξη. Ο Ελληνισμός ολόκληρος τη στηρίζει. Και δεν θα αφήσει κανένα να
εκμεταλλευτεί την πρόσκαιρη αδυναμία της».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT.COM.CY

Διαβάστε επίσης:

Τι θα γίνει από αύριο για τις δυο τράπεζες – Το σχέδιο για Κύπρου και Λαϊκή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε