Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Kolonos Hooligans: «Νιώθω ντροπή για μένα και την οικογένειά μου» – Η απολογία 16χρονου δράστη

Kolonos Hooligans: «Νιώθω ντροπή για μένα και την οικογένειά μου» – Η απολογία 16χρονου δράστη

Οι εικόνες απίστευτης αγριότητας που έφερε στο φως πριν από μερικές μέρες το newsit.gr για τη δράση της συμμορίας ανηλίκων που σκορπούσε τρόμο στον Κολωνό, προκάλεσαν σοκ. Τρεις από τουςσυλληφθέντες βρίσκονται ήδη προφυλακισμένοι, μετά τις απολογίες τους χθες (11.11.2021).

Η συμμορία που ονομάζεται Kolonos Hooligans Family και είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος για άλλουςανήλικους σε Κολωνό, Σεπόλια και Άγιο Παντελεήμονα, βρίσκεται πίσω από την επίθεση με μαχαίρι ενός 16χρονου στο 1ο ΕΠΑΛ αλλά και για άλλες επιθέσεις.

Οι τρεις από τους προφυλακισθέντες ανηλίκους κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σύσταση συμμορία, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, παράνομη οπλοφορίας-οπλοχρησία.

Ο ένας από τους ανηλίκους που απολογήθηκαν την Πέμπτη, ένας 16χρονος μαθητής Β’ Λυκείου στο 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών, αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στον σοβαρό τραυματισμό 16χρονου που φοιτά στο ίδιο σχολείο. Πρόκειται για την επίθεση που τα μέλη της συμμορίας κατέγραψαν σε βίντεο, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα το newsit.gr πριν από μερικές μέρες.

Στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο 16χρονος λέει πως μεγάλωσε σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον, με γονείς νομοταγείς και με την αδερφή του που ενώ σπουδάζει, εργάζεται παράλληλα. Χαρακτηρίζει την εμπλοκή του στην υπόθεση «ντροπή» για τον ίδιο και την οικογένειά του. Λέει πως έχει σχέση με την επίθεση στον ανήλικο στο 1ο ΕΠΑΛ, αρνούμενος έτσι την κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Εκείνη την ημέρα δεν ήμουν στο προαύλιο, οπότε δεν έχω εικόνα για τον τραυματισμό του. Ήμουν έξω από το σχολείο -όπως και άλλα παιδιά- και είδα ότι μάλωσε ο Ε. με τον Ν.. Εγώ δεν επιτέθηκα σε κανέναν», αναφέρει ο 16χρονος στο απολογητικό του υπόμνημα, κάνοντας αναφορά και στην κατάθεση του θύματος, πως του είχε επιτεθεί ο Ν. με γροθιά στο πρόσωπο.

«Αυτοί που επιτέθηκαν στον Κ. τον ακολούθησαν από τα σκαλιά της εισόδου μέσα στο σχολείο και εν συνεχεία στο προαύλιο. Εγώ δεν του επιτέθηκα και αυτό αποδεικνύεται από το ίδιο το βίντεο», ανέφερε ο 16χρονος κατηγορούμενος.

Μάλιστα στο απολογητικό του υπόμνημα φέρεται να αρνείται την δημιουργία ομάδας από το 2018 με σκοπό την διάπραξη κακουργημάτων και την κατηγορία ένταξης σε οργανωμένη ομάδα. Η κατηγορία αυτή, όπως ισχυρίζεται ο 16χρονος, δεν ευσταθεί σε ό,τι τον αφορά για λόγους ουσιαστικούς όσο και νομικούς.

«Παρασύρθηκε», υποστηρίζει και όλα τα έκανε για λόγους μιμητισμού και εξαιτίας της παιδικής ανωριμότητάς του.

«Περίτρανη απόδειξη -ότι απλώς παρασύρθηκα για λόγους παιδικής ανωριμότητας, μιμητισμού και εσωτερικής ανασφάλειας να γίνω μέλος τάχα κάποιας παρέας- είναι ότι ΔΕΝ συμμετείχα καν στην ομαδική συνομιλία a.e.rizoupolηs πριν την 25.10.21 και ώρα 12.00, όταν προσκλήθηκα ως νέα επαφή συνδρομητή Instagram. Μέχρι εκείνη την στιγμή ΔΕΝ υπήρχα και βέβαια ακόμη και εκείνη τη στιγμή και μετά ΔΕΝ είχα καμία άποψη, συμμετοχή στη συζήτηση ή πρωτοβουλία», αναφέρει στην απολογία του.

Σύμφωνα με το απολογητικό του υπόμνημα φέρεται να αρνείται κατά τρόπο απόλυτο τη συμμετοχή του στις επιθέσεις που δέχτηκαν οι ανήλικοι στο 1ο ΕΠΑΛ.

«Δεν είχα κανέναν λόγο, καμία αφορμή, καμία προσωπική αντιδικία με τους Ε. και Κ.. Δεν επιτέθηκα εναντίον τους, ούτε παρείχα οποιαδήποτε συνδρομή. Άλλωστε φαίνεται από το βιντεοληπτικό υλικό πόσο αποφασισμένοι είναι αυτοί που του επιτέθηκαν. Δεν είχα την παραμικρή εμπλοκή, δεν ήμουν καν πλησίον του περιστατικού».

Και φυσικά, δηλώνει μετανιωμένος, αφού ομολογεί ότι συμμετείχε σε επίθεση που έγινε στις 9 Οκτωβρίου στην οδό Αμφιαράου αλλά κι εκεί αρνείται ότι κρατούσε μαχαίρι. Ισχυρίζεται επιπλέον ότι σε ένδειξη έμπρακτης μετάνοιας απευθύνθηκε στις οικογένειές των θυμάτων και στους ίδιους, εκφράζοντας, όπως αναφέρει στην απολογία του, την ειλικρινή του συγγνώμη και προβαίνοντας και στην υλική αποκατάσταση της ζημίας που προκάλεσε με την πράξη του.

Ο δικηγόρος του ανήλικου κατηγορούμενου, Σταύρος Γεωργόπουλος μίλησε στο newsit.gr για την αντίδραση του πελάτη του στο άκουσμα της απόφασης της ανακρίτριας και του εισαγγελέως, που διέταξαν την προφυλάκιση του ίδιου και των άλλων δυο κατηγορούμενων. «Τον είχα ενημερώσει ότι η εξέλιξη κατά πάρα πολύ μεγάλη πιθανότητα θα ήταν αυτή. Ο ίδιος δεν είναι καλά. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο», τόνισε ο γνωστός δικηγόρος.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις