Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη: Ξύπνησαν με 4 σεισμούς – 4,3 Ρίχτερ ο ισχυρότερος!

Κρήτη: Ξύπνησαν με 4 σεισμούς – 4,3 Ρίχτερ ο ισχυρότερος!

Σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν το πρωί, από τις 05:57 μέχρι και τις 07:14, στην υποθαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και έγιναν αισθητές στην ευρύτερη περιοχή του Τυμπακίου και του νότιου τμήματος της νήσου.

Η ισχυρότερη δόνηση ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και καταγράφηκε στις 05:57, στον υποθαλάσσιο χώρο 81 χιλιόμετρα νότια- νοτιοδυτικά του Ηρακλείου.

Ο σεισμός, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζεται ασθενής και προερχόταν από απόσταση 372 χιλιομέτρων νότια- νοτιανατολικά της Αθήνας.

Λίγη ώρα αργότερα η σεισμική ακολουθία συνεχίσθηκε με δονήσεις μικρότερου μεγέθους και συγκεκριμένα, στις 6:17 καταγράφηκε σεισμός 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 59 χλμ νοτιοδυτικά του Ηρακλείου. Ακολούθησε τρίτος σεισμός μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 6:26, με επίκεντρο 62 χλμ νοτιοδυτικά του Ηρακλείου και στις 7:14 σημειώθηκε και νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 67 χλμ νοτιοδυτικά του Ηρακλείου.

Από τους σεισμούς δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ενώ οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Κρήτη: Κορυφώνεται το δράμα για τον 4χρονο Μάνο – Σπαράζει η μητέρα του!

Εύβοια: Οδύνη για τον θάνατο νεαρής δικηγόρου – Υπέκυψε στην εντατική!

Καβάλα: Δεν κάθισε για ποτό μαζί του επειδή της άρεσε – Κλοπή με υπνωτικό!

Κρήτη: Αρρωστημένοι αφοδεύουν και γράφουν συνθήματα μέσα σε εκκλησίες!

Πάτρα: Σεξ σε δημόσια θέα – Ακολασίες σε πάρκινγκ και απόμερα σημεία!


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε