Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Lidl UP: Learn & Work – Το πρόγραμμα που ανοίγει ορίζοντες και νέες θέσεις εργασίας

Lidl UP: Learn & Work – Το πρόγραμμα που ανοίγει ορίζοντες και νέες θέσεις εργασίας

Κάθε φθινόπωρο είναι ένα σημείο καμπής για τα παιδιά που μόλις έχουν τελειώσει το σχολείο και αναζητούν το επόμενο βήμα στη ζωή τους, το βήμα που θα τους ανοίξει το δρόμο για την αγορά εργασίας, για ένα μέλλον με σταθερότητα και επαγγελματική αποκατάσταση.

Δύσκολο task όχι μόνο να βρεις το επάγγελμα που σου ταιριάζει αλλά κι εκείνο που θα μπορεί να σου προσφέρει όλα αυτά που ζητάς. Και κυρίως ένα αύριο χωρίς άγχος.

Για πολλούς από τους παλιότερους υπήρχε και μια δεύτερη δυσκολία. Το διάστημα μετά την αποφοίτηση που θα έπρεπε να μείνει… δόκιμος. Και αυτό σήμαινε απλήρωτος.

Ευτυχώς, η πρακτική αυτή έχει αρχίσει να μειώνεται. Δεν έχει εξαλειφθεί, όπως θα έπρεπε, αλλά τα πράγματα αλλάζουν σιγά σιγά.

Και αλλάζουν τόσο που, για παράδειγμα η Lidl Ελλάς, το πάει κι ένα βήμα… πιο πέρα. Δεν περιμένει την αποφοίτηση για να προσφέρει έμμισθη θέση εργασίας. Με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα προσφέρει θεωρητική και επαγγελματική κατάρτιση στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, με μισθό και προνόμια, δίνοντας την ευκαιρία σε νέα παιδιά να σπουδάζουν και να δουλεύουν παράλληλα και όταν αποφοιτήσουν να είναι κάτι περισσότερο από έτοιμοι για την αγορά εργασίας!

Είναι το πρόγραμμα Lidl UP: Learn & Work και η ονομασία του, τα λέει όλα! Πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα στην Ελλάδα που συνδυάζει σπουδές με μισθό και αναγνωρισμένο πτυχίο! Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες είναι πλέον καταρτισμένα στελέχη λιανικού εμπορίου και μάλιστα με προϋπηρεσία. Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το μοντέλο της διττής εκπαίδευσης. Και γίνεται σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Θρήσκευμάτων, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας.

Με το Lidl UP: Learn & Work, τα νέα παιδιά που θα επιλέξουν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα θα λάβουν θεωρητική κατάρτιση στο δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας και παράλληλα πραγματική εργασιακή εμπειρία σε ένα κατάστημα της Lidl Ελλάς στην Αττική.

https://youtu.be/9xBKaM5rjbI?list=PLDQgT-CVF8M1UhIK3J5R9NqbFaNHq6bIS

Μέλλον με υπογραφή Lidl Ελλάς

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Lidl UP: Learn & Work, μόλις τελειώσουν το πρόγραμμα, θα έχουν έτοιμη, στρωμένη δουλειά.

Τα όσα τους προσφέρει με την αποφοίτηση η Lidl Ελλάς δημιουργούν τις συνθήκες γι’ αυτό, άλλωστε! Οι τελειόφοιτοι του Lidl UP: Learn & Work, λοιπόν:

  • Υπογράφουν σύμβαση εργασίας (πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου) για τη θέση του υποδιευθυντή σε ένα από τα καταστήματα της Lidl Ελλάς.
  • Λαμβάνουν πτυχίο τίτλου σπουδών επιπέδου Ι.Ε.Κ. αναγνωρισμένο στην Ελλάδα μετά από εξετάσεις στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Πώς θα «τρέχει» το Lidl UP: Learn & Work

Οι σπουδαστές που θα επιλεγούν, για τα 2 χρόνια των σπουδών τους, θα παρακολουθούν, κατά μέσο όρο, 2-3 ημέρες την εβδομάδα τα θεωρητικά μαθήματα και εργαστήρια της ειδικότητας τους στο δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας και τις άλλες 2-3 ημέρες θα εργάζονται σε κατάστημα της Lidl Ελλάς στην Αττική, ακολουθώντας το πρόγραμμα εκπαίδευσης του υποδιευθυντή καταστήματος. Θα μοιράζουν δηλαδή κάθε εβδομάδα τους ανάμεσα σε θεωρητική εκπαίδευση και πραγματική εμπειρία.

Για να κάνει αίτηση κανείς στο Lidl UP: Learn & Work πρέπει να είναι τελειόφοιτος ή απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να ξέρει καλά αγγλικά σε επίπεδο Β2, ενώ δεν απαιτείται προϋπηρεσία.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, θα έχει

  • Μηνιαίο μισθό (510€ το 1ο έτος και 585€ το 2ο έτος)
  • Πλήρη ασφάλιση και ένσημα
  • Ιδιωτική ιατρική ασφάλιση
  • Διατακτικές τροφίμων
  • Κάρτα απεριορίστων διαδρομών ΜΜΜ
  • Laptop

Έτσι ξεκίνησαν όλα

Το πρόγραμμα Lidl UP: Learn & Work είναι η μετουσίωση του οράματος των ανθρώπων της Lidl Ελλάς να στηρίξουν την αγορά εργασίας. Η εταιρία, άλλωστε είναι γνωστό ότι δίνει μεγάλο βάρος στην εκπαίδευση και την εξέλιξη των ανθρώπων της.

Δεν βραβεύτηκε, άλλωστε, τυχαία ως  κορυφαίος εργοδότης (Top Employer) για 5η συνεχόμενη χρονιά. Ούτε και ήταν τυχαία Νο1 Εργοδότης Επιλογής (Employer of Choice) για το 2020, βάσει έρευνας του kariera.gr σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε νέους/ες 21-40 ετών.

Το Lidl UP: Learn & Work, λοιπόν, είναι η συνέχεια αυτού του οράματος. Και φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει τα στελέχη λιανικού εμπορίου του αύριο.

Για άλλη μια φορά, η Lidl Ελλάς στηρίζει έμπρακτα την αγορά εργασίας με δράσεις, δίνοντας χώρο σε νέους και νέες χωρίς εργασιακή εμπειρία, αλλά με θέληση και όρεξη για μάθηση, να εξελιχθούν χωρίς όρια.

Όσοι πιστοί… σπεύσατε λοιπόν. Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι 27 Οκτωβρίου και το πρώτο τμήμα ανοίγει τις πόρτες του τον Δεκέμβριο του 2021.  

https://youtu.be/R92_fbXdqFE?list=PLDQgT-CVF8M1UhIK3J5R9NqbFaNHq6bIS

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα στο www.lidlup.gr αλλά και τηλεφωνικά στο 2111032330 (09:00 με 20:00 Δευτέρα με Παρασκευή – πλην αργιών).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις