Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Live News: Τι υποστηρίζει ο καθηγητής ΕΚΠΑ τον οποίο φοιτήτριες καταγγέλλουν για σεξουαλική παρενόχληση

Live News: Τι υποστηρίζει ο καθηγητής ΕΚΠΑ τον οποίο φοιτήτριες καταγγέλλουν για σεξουαλική παρενόχληση

Σάλος έχει προκληθεί από την καταγγελία φοιτητριών του ΕΚΠΑ ότι καθηγητής τις παρενοχλεί σεξουαλικά και ζητούν την απομάκρυνσή του.

Ο καθηγητής μίλησε στην εκπομπή Live News λέγοντας πως όσα του καταλογίζονται τον θίγουν και δεν ισχύουν. «Θέλω να ακούσω τα πράγματα ως είναι και όχι ως φήμες, δεν πρόκειται να μπω στην διαδικασία να απαντήσω σε κάποια φήμη το τι πιστεύει το φοιτητικό σώμα και το τι πράγματα μπορεί να έχει ας καταγγείλει και ελπίζω αν υπάρχουν επώνυμα τέτοια πράγματα να έχουν καταγγελθεί και το πράγμα να πάρει τον δρόμο του».

«Δεν έχω λάβει καμία επίσημη γνώση τέτοιων κατηγοριών και δεν μπορώ να απαντήσω σε καμία φήμη. Μπορώ να σας πω ότι αναμένω το πόρισμα του Πανεπιστημίου σε όσα έχω κληθεί δεν έχει έρθει τίποτα σχετικό με αυτά τα φοβερά πράγματα που ακούγονται» προσθέτει ο καθηγητής.

«Μας ζητάει φωτογραφίες με μαγιό»

Φοιτήτριες, πάντως απέκλεισαν την πόρτα γραφείου του καθηγητή τους και την γέμισαν με χαρτιά που έχουν καταγγελίες σοκ.

«Επιδιώκει να έχει στενή επαφή με φοιτήτριες», «Μας ζητάει φωτογραφίες με μαγιό», «Στην σχολή στο σπίτι στην γειτονιά στη δουλειά τσακίζουμε το σεξισμό την πατριαρχία και το σύστημα που τα γεννά και τα θρέφει» αναφέρουν μερικά από τα σημειώματα και τα τρικάκια, ενώ μια κόλλα Α4 λίγο παραπέρα γράφει: «Γραφείο σεξιστή».

Οι φοιτήτριες καταγγέλλουν τον καθηγητή τους πως τις παρενοχλεί. Το κίνημα #metoo στο ΕΚΠΑ έχει αναστατώσει την Σύγκλητο και τα παιδιά. Οι φοιτήτριες απαιτούν την απομάκρυνσή του. «Έχει προχωρήσει σε πολλαπλές και κατ΄ εξακολούθηση σεξουαλικές παρενοχλήσεις και παραβιαστικές συμπεριφορές εις βάρος συμφοιτητριών μας» αναφέρει ο φοιτητικός σύλλογος και απαιτεί την άμεση και οριστική απομάκρυνση του.

Ο καθηγητής θα πουν είχε κάνει τα social media ένα εργαλείο που έκανε τις φοιτήτριες να υποφέρουν και να νιώθουν πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Οι φοιτήτριες μάλιστα καταγγέλλουν ότι φοβούνται ακόμα και να πάνε στο μάθημα του. Το θέμα έχει αναστατώσει το ΕΚΠΑ, και ήδη γίνεται ΕΔΕ για το θέμα.

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις