Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Live News: Βίντεο που καθηλώνει από την ΜΕΘ στο Ασκληπείο Βούλας

ΜΕΘ στο Ασκληπείο Βούλας

Η κάμερα του Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, μπήκε στην ΜΕΘ του Ασκληπιείου νοσοκομείου στην Βούλα και κατέγραψε την μάχη που δίνουν εκατοντάδες άνθρωποι για να σωθούν από τον κορονοϊό. Στα κρεβάτια οι ασθενείς είναι καθηλωμένοι. Τους περιβάλλουν μόνιτορ οι ενδείξεις τους είναι η φωνή των ασθενών.

Κάθε γραμμή στις οθόνες είναι και μία ελπίδα πως η μάχη κόντρα στον κορονοϊό δεν έχει χαθεί. Στο πλάι των ασθενών είναι οι νοσηλευτές και οι γιατροί. Για ώρες, μερόνυχτα ολόκληρα, για όσο χρειαστεί. Ελπίδα τους είναι να δουν τον ασθενή να βγαίνει όρθιος από το νοσοκομείο.

Click4more: Κορονοϊός: «Φλέγονται» Αττική, Θεσσαλονίκη κι ακόμη επτά Περιφέρειες!

Μόνο το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν 3.209 νέα κρούσματα του κορονοϊού οι διασωληνωμένοι σκαρφάλωσαν στους 480, και 60 άνθρωποι έχασαν την μάχη με τον κορονοϊό που σκοτώνει νέους και ηλικιωμένους.

Μπαίνοντας στην εντατική μόνο φορώντας τη σχολή καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Μέσα στην εντατική αυτή την στιγμή είναι 12 άνθρωποι, 50, 52, 58 ετών. Είναι μια γυναίκα που έχει γρίπη και κορονοϊό.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι φύλακες – άγγελοι. Προσέχουν τα πάντα, έχουν τα μάτια καρφωμένα στις οθόνες. Όταν ακούγεται ήχος από τα μόνιτορ σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά κι αυτό τους ανησυχεί. Όπως λένε οι γιατροί πρόκειται για έναν πολύ επιθετικό ιό. Ο αγώνας τους είναι πάρα πολύ δύσκολος.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες από την ΜΕΘ του Ασκληπιείου

Στα όριά τους οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας! «100% πληρότητα στο Θριάσιο»

Στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε και η κυρία Στυλιανή Συμπάρφη, λοιμωξιολόγος, υπεύθυνη κλινικής Covid στο Θριάσιο Νοσοκομείο. «Σήμερα μετά τη γενική εφημερίδα χθες, έχουμε 100% πληρότητα στο εξω τμήμα στην κλινική Covid και 100% στη ΜΕΘ Covid», ανέφερε αρχικά.

«Έχουμε plan B σε περίπτωση που δυσκολέψουν πολύ τα πράγματα», ξεκαθάρισε. «Θα είμαστε εδώ και θα περιμένουμε», απάντησε ερωτηθείσα για την περίπτωση που αρχίσουν διακομιδές ασθενών από τα νοσοκομεία στη Β. Ελλάδα.

Click4more: Λύγισε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας: Ασθενής μου ζήτησε να αποχαιρετήσει τους δικούς του

«Μπορούμε ακόμα να αντέξουμε, είμαστε σε δραματικά επίπεδα κι εμείς γιατί τα τελευταία 10 χρόνια τα νοσοκομεία της Ελλάδας είναι υποστελεχωμένα, έχουν γίνει θετικά βήματα, αλλά οι ελλείψεις ήταν τόσο μεγάλες που δεν φτάνουν.

Η ανησυχία μας είναι αυτή, ο μεγάλος αριθμός των αρρώστων που θέλουν νοσηλεία και ο μικρός αριθμός ο δικός μας. Απευχόμαστε να μην έχουμε μολύνσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Γιατί δεν υπάρχουν εφεδρίες», τόνισε, κάνοντας λόγο για ένα πολύ πιο επιθετικό κύμα από πλευράς αριθμών και μεταδοτικότητας.

«Είναι πολύ πιο επιθετικό από πλευράς αριθμών συνέτεινε βέβαια σε αυτό συνέτινε και η χαλάρωση των πολιτών. Δεν πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να αρρωστήσουν τόσο πολύ και σε τόσο ευρύ επίπεδο».

Δείτε το ρεπορτάζ

Πηγή: Live News.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις