Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Lockdown «ακορντεόν» ως τον Απρίλιο με ελπίδες για «κανονικό» Πάσχα!

lockdown κορονοϊός

Υπομονή να έχουμε – Ποιες είναι οι επόμενες φάσεις του lockdown που θα αποφασίζεται τμηματικά. Τι ανοίγει την 1η Δεκεμβρίου και πότε πιθανώς θα ξανακλείσουμε. Όλο το χρονοδιάγραμμα μέχρι να δοθεί η οριστική λύση,
Θεού θέλοντος και… εμβολίου επιτρέποντος.

Το σχέδιο για lockdown – «ακορντεόν», δηλαδή να «κλείνει» η χώρα για ένα διάστημα, να ανοίγει ξανά και… πάει λέγοντας, φέρεται να προκρίνει η κυβέρνηση για τους επόμενους δύσκολους μήνες, μέχρι το εμβόλιο να δώσει την οριστική λύση στον εφιάλτη του κορονοϊού.

Αρκεί να σημειωθεί πως μόνο την Τρίτη, 17.11.2020, στην Ελλάδα καταγράφηκαν 2.422 νέες μολύνσεις μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, αλλά κι ένα νέο θλιβερό ρεκόρ με 443 διασωληνωμένους. Οι νεκροί ήταν 63 μόνο σε μια μέρα… Με τα δεδομένα αυτά και κυρίως με τις εκτιμήσεις των ειδικών πως η κάμψη στα κρούσματα θα αργήσει ακόμη να έρθει, το lockdown για καιρό ακόμη μοιάζει μονόδρομος.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι λοιμωξιολόγοι συγκλίνουν σε αυτό το μοντέλο που όπως φαίνεται θα αρχίσει στο τέλος του Νοεμβρίου, με τη λήξη του ολικού lockdown και θα εφαρμοστεί μέχρι και τον Απρίλιο.

Τι θα ανοίξει από την 1η Δεκεμβρίου

Όπως φαίνεται, από την πρώτη Δεκεμβρίου θα ανοίξουν σταδιακά τα σχολεία, το λιανεμπόριο και η εστίαση. Όλα αυτά μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα έχουν ανοίξει σταδιακά, ανεξαρτήτως αριθμού κρουσμάτων.

Click4more: Lockdown και τον Δεκέμβρη – Έρχονται οι πιο δύσκολες μέρες με τα κρούσματα

Αν και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μέχρι τότε τα νέα θα είναι ενθαρρυντικά, μόλις περάσουν οι γιορτές, αν και εφόσον χρειαστεί, ίσως οδηγηθούμε σε νέο lockdown από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου.

Πιθανότατα, λένε οι ειδικοί, να χρειαστεί καραντίνα και από τις αρχές Μαρτίου μέχρι τον Απρίλιο.

Το οριστικό τέλος του lockdown

Από τις αρχές Απριλίου το lockdown φαίνεται ότι τελειώνει οριστικά. Η άνοδος της θερμοκρασίας και το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί, αποτελούν «κλειδιά» για να ανοίξει η πόρτα και να μην κλείσει ποτέ ξανά με καμία καραντίνα.

Click4more: Πέτσας στο Live News: Βλέπουμε αποκλιμάκωση – «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν τα Φώτα»

Μάλιστα, στις 2 Μαΐου που είναι το Πάσχα θα το περάσουμε παρέα με τους αγαπημένους μας, αλλά με προσοχή.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

1.500 υγειονομικοί θετικοί στον κορονοϊό!

Εν τω μεταξύ, δραματικές καταστάσεις ζουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας. Από τη μία παλεύουν να σώσουν ασθενείς και από την άλλη νοσούν και οι ίδιοι. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι πάνω από 1500 υγειονομικοί έχουν χτυπηθεί από τον ιό.

Ανάμεσα τους και ένας γιατρός μόλις 48 ετών ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Click4more: Κορονοϊός: Αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου δείχνουν τα λύματα

Ο 48χρονος αγγειοχειρουργός του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου χτυπήθηκε από τον κορονοϊό πριν από λίγες ημέρες. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη και οι συνάδελφοι του στο νοσοκομείο όπου κάνει την ειδικότητα του τον διασωλήνωσαν. Παλεύει να βγει νικητής όπως και πολλοί συνάδελφοι του που έχουν νοσήσει.

Οι αριθμοί αποτυπώνουν και τη σκληρή πραγματικότητα. 1500 υγειονομικοί σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν χτυπηθεί αυτή τη στιγμή από τον κορονοϊό. Μόνο στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας υπάρχουν 700 θετικοί ενώ στην Αττική 200. Άλλοι 500 εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα γιατί έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα.

Ανάμεσα σε αυτούς που νοσούν δεν είναι μόνο γιατροί και νοσηλευτές αλλά τραυματιοφορείς, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες και διοικητικό προσωπικό.

Δείτε το ρεπορτάζ

Πηγή: Star.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις