Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Lockdown έως μέσα Μαρτίου «βλέπει» ο Θωμαΐδης

Lockdown έως μέσα Μαρτίου «βλέπει» ο Θωμαΐδης

Αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική περιμένει τις επόμενες μέρες ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ. Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να χρειαστεί νέα παράταση lockdown.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις δείχνουν αύξηση, αφού θα υπάρξει αύξηση των τεστ και άρα αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική. Μετά την εβδομάδα, ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο Νίκος Θωμαΐδης, θα υπάρξει ύφεση αλλά εκείνος εκτιμά ότι πρέπει να υπάρξει παράταση του lockdown.

Όπως είπε ο καθηγητής, παρατηρείται υψηλό ιικό φορτίο, όπως το Νοέμβριο, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί και αναμένεται αύξηση και των κρουσμάτων. Στην Αττική μπορεί να προσεγγίσουμε και 4ψήφιο αριθμό.

«Στα μέσα αυτής της βδομάδες περιμένουμε να έχουμε την κορύφωση. Δεν νομίζω ότι θα πάει περισσότερο. Ήδη περιμένουμε με την ανάλυση των δειγμάτων των λυμάτων αυτής της εβδομάδας να δούμε κάποια ύφεση. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δεν μας ευνοούν», σημείωσε.

Για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown και το Μάρτιο, ο Νίκος Θωμαΐδης είπε ότι «οπωσδήποτε θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο, αν έχουμε ως παράδειγμα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο» και όπως εξήγησε η αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας γίνεται πιο αργά από τη μείωση των κρουσμάτων. Εκτίμησε ότι πιθανόν να χρειαστεί να παραταθεί το lockdown άλλες 15 μέρες, δηλαδή το αργότερο μέχρι 15 Μαρτίου.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις