Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Lockdown: Γιατί τελικά δεν πέρασε η «χαλάρωση» του SMS 6

Lockdown
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Πολύς λόγος είχε γίνει τις τελευταίες ημέρες για την μετακίνηση με το SMS 6 και το κατά πόσο θα γινόταν… πιο χασλαρή με τα νέα μέτρα του lockdown.

Οι πληροφορίες έδιναν κι έπαιρναν και μάλιστα από πολλούς εκφραζόταν σιγουριά πως στο νέο, πιο χαλαρό lockdown, θα επιτρεπόταν και πάλι η μετακίνηση εκτός δήμου με το SMS 6 για άθληση ή βόλτα.

Τελικά αυτό… δεν πέρασε, κάτι που φάνηκε στην ζωντανή ενημέρωση της Παρασκευής, 19.03.2021, με τους κ.κ. Σκέρτσο και Χαρδαλιά.

Click4more: Πώς και πότε ανοίγουν οι Εκκλησίες – Όλα τα νέα μέτρα

Γιατί όμως; Η απάντηση είναι πως οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μην αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα από δήμο σε δήμο και η σε σωματική άθληση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο και οι δραστηριότητες να γίνονται αποκλειστικά με τα πόδια ή ποδήλατο.

Έτσι λοιπόν, όσοι θέλουν να μετακινηθούν με SMS 6 στο 13033 μπορούν να πάνε… όπου θέλουν όσο αυτό γίνεται με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Γιατί δεν «εντάχθηκε» στα νέα μέτρα

Τους λόγους για τους οποίους η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων δεν εισηγήθηκε τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο εξήγησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, στην ενημέρωση της Παρασκευής από το υπουργείο Υγείας.

«Συζητήθηκε στην Επιτροπή και αποφασίστηκε να μην επιτραπεί η μετακίνηση από δήμο σε δήμο, διότι θεωρούμε ότι είναι ένα μέτρο που έχει αποδώσει», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαευαγγέλου και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι η μετακίνηση αυτή θα αύξανε την πιθανότητα να έρθουν σε επαφή με οικογένειες από διαφορετικούς δήμους που πιθανότατα έχουν διαφορετικό επιδημιολογικό φορτίο».

«Είναι κάτι που θα επανεξετάσουμε και αν δούμε μείωση του επιδημιολογικού φορτίου γενικότερα μπορεί να επανεξεταστεί», υπογράμμισε.

Κορονοϊός: Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση όπως μεταδόθηκε ζωντανά

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις