Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Lockdown: «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι – 1.350 παραβάτες

Lockdown: «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι – 1.350 παραβάτες
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες έκαναν τη Δευτέρα 12/4 συνολικά 85.110 ελέγχους και κατέγραψαν 1.350 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού λόγω του κορονοϊού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 419.650€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία επιχείρηση.

Οι κυριότερες παραβάσεις είναι η μη χρήση μάσκας, η μη νόμιμη μετακίνηση, η μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου και η διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μία σύλληψη για παραβίαση σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση πελατών μέσα στο μαγαζί, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε επίσης:

– Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200€ σε 4 καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.

– Πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν διοργανωτή συνάθροισης σε σπίτι, στην Περιφέρεια Αττικής.

-Πρόστιμο ύψους 1.000€ σε έναν προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ» διότι πιάστηκε να εξυπηρετεί πελάτη χωρίς προγραμματισμένο ραντεβού, στην Περιφέρεια Αττικής.

-Πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραμονή πελατών στους εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων στην Περιφέρεια Αττικής.

Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 10.500€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια. Η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.800€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για ύπαρξη πελατών στον εσωτερικό χώρο ευθύνης του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.

Το 1520 δέχτηκε συνολικά 966 κλήσεις, που αφορούσαν ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και  καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν για κάθε περιοχή ανάλογα με το επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσής της, δίνοντας έμφαση στις περιοχές αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, μεταξύ των οποίων και η περιοχή της Αττικής, για τις δραστηριότητες, τους φορείς και τις οντότητες που εμπίπτουν στο περιβάλλον του ελέγχου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις