Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Lockdown Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη – Κλειστά δημοτικά, αύξηση τηλεργασίας

Lockdown Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη – Κλειστά δημοτικά, αύξηση τηλεργασίας

Οι εισηγήσεις έγιναν και απομένει η ανακοίνωση των αποφάσεων από την κυβέρνηση. Κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει από τον Νίκο Χαρδαλιά στην απογευματινή ενημέρωση. Η Θεσσαλονίκη επιστρέφει στον Μάρτιο, αφού το lockdown θα είναι ολικό! Κοινή επιστολή στον Μητσοτάκη για αυστηρότερα μέτρα.

Οι λοιμωξιολόγοι, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, έχουν αποφασίσει να προτείνουν στην κυβέρνηση ένα σκληρό lockdown στη Θεσσαλονίκη και αύξηση της τηλεργασίας. Να επιστρέψει, δηλαδή, η πόλη σε καραντίνα επιπέδου Μαρτίου.

Και αυτό γιατί τουλάχιστον για τις επόμενες 10 μέρες, οι ειδικοί δεν περιμένουν πτώση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Η πρόταση των ειδικών είναι, στο πλαίσιο του lockdown στα επίπεδα του Μαρτίου, να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη και να αυξηθεί η τηλεργασία (σ.σ. σήμερα είναι στο 50%). Η κυβέρνηση είναι εκείνη που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις, τις οποίες θα ανακοινώσει στην απογευματινή ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Click4more «Lockdown Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη… χθες» – Νέο δραματικό μήνυμα από Εξαδάκτυλο

“Κλείστε τώρα τη Θεσσαλονίκη”

Με τον ρυθμό εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να αυξάνεται καθημερινά από 70 στους σχεδόν 100 ανά ημέρα, οι υγειονομικές αρχές και οι επιστήμονες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το επόμενο κρίσιμο δεκαήμερο στη συμπρωτεύουσα.

Οι λοιμωξιολόγοι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με το iatropedia.gr, εισηγούνται να επιστρέψει άμεσα η Θεσσαλονίκη στο lockdown του περασμένου Μαρτίου. Αυτό σημαίνει επέκταση των ποσοστών της τηλεργασίας από το 50% που υπάρχει σήμερα στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό, καλύτερο έλεγχο στους εργασιακούς χώρους για το εάν τηρούνται τα περιοριστικά μέτρα, αλλά και κλείσιμο όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, δηλαδή και των Δημοτικών Σχολείων.

Η απόφαση για τα επιπλέον μέτρα που θα ληφθούν είναι στα χέρια του πρωθυπουργού.

Click4more «Κλειδώνει» η απόφαση για τα δημοτικά: Εξετάζεται το κλείσιμό τους

Δεν αντέχει το σύστημα υγείας 

Το φαινόμενο που παρατηρείται τις τελευταίες 4-5 ημέρες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αιφνιδιάζει καθημερινά τις υγειονομικές αρχές. Όσες νέες κλίνες για απλή νοσηλεία ή εντατική θεραπεία Covid κι αν δημιουργηθούν καταλαμβάνονται μέσα σε λίγες ώρες. Ο ρυθμός αύξησης των ασθενών είναι δραματικός, όπως λένε στο iatropedia.gr, οι επιστήμονες και κάθε μέρα που ξημερώνει είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Η πληρότητα των νοσοκομείων στις κλίνες Covid-19 αγγίζει σήμερα το 95%, παρά τις καθημερινές προσπάθειες ανάπτυξης και νέων κλινών.

Από χθες στην εφημερία του Ιπποκράτειου της Θεσσαλονίκης συνεπικουρεί και το ιδιωτικό Θεραπευτήριο, Διαβαλκανικό, στο οποίο αποστέλλονται όλα τα non covid περιστατικά. Στο ίδιο σχέδιο εντάχθηκαν από σήμερα και ο Κυανούς Σταυρός και ο Άγιος Λουκάς. Το σχέδιο προβλέπει την αποσυμφόρηση του ΕΣΥ από όλες τις εισαγωγές περιστατικών εκτός Covid-19, ώστε να μετατραπούν τα δημόσια νοσοκομεία, νοσοκομεία μίας νόσου, δηλαδή κορονοϊού.

Επιπλέον, δεν βρισκόμαστε μακριά από την στιγμή που οι ασθενείς για να βρουν κρεβάτι θα πρέπει να διακομιστούν σε άλλους νομούς και Υγειονομικές Περιφέρειες, όπως π.χ. στη Λάρισα,  αν και το σχέδιο αυτό μέχρι στιγμής έχει αποτραπεί.

Θεσσαλονίκη κορονοϊός

Επιστολή στον πρωθυπουργό 

Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ανασχεθεί η διασπορά του κορονοϊού ζήτησαν από τον πρωθυπουργό, επιστημονικοί φορείς και αρχές της πόλης.

Σε κοινή επιστολή τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Νίτσας, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Παπαϊωάννου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, «με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, αλλά και την κρισιμότητα της κατάστασης» ζητούν «τη λήψη άμεσων περιοριστικών μέτρων κατ’ αναλογία με τα αντίστοιχα της περσινής Άνοιξης, με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας».

Οι φορείς εκτιμούν πως με τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα, που τέθηκαν σε ισχύ -τα πρώτα σε τοπικό επίπεδο από τις 23 Οκτωβρίου και όσα αποφασίστηκαν τοπικά ή εθνικά στη συνέχεια- δεν έχει προκύψει -μέχρι στιγμής- η προσδοκώμενη ανάσχεση της πανδημίας. Κρίνουν στο πλαίσιο αυτό πως η εφαρμογή πιο αυστηρών μέτρων είναι απολύτως αναγκαία για να προστατευτεί το δημόσιο σύστημα υγείας από την ασφυκτική πίεση που δέχεται. Παράλληλα εξηγούν πως όσο τα μέτρα δεν αποδίδουν επαρκώς, θα παρατείνονται, διευρύνοντας τις δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωής της πόλης, ενώ εάν ισχύσουν οι περιορισμοί στο καθεστώς της περασμένης Άνοιξης, η κατάσταση θα βελτιωθεί πιο γρήγορα και η επιστροφή στην κανονικότητα θα έλθει πιο κοντά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις