Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Lockdown – νέα μέτρα: Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά και Κικίλια (video)

Χαρδαλιάς νέα μέτρα lockdown

Σκληρότερο lockdown από αύριο στις 6 το πρωί μέχρι και τις 16 Μαρτίου ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Μόνο με τα πόδια το SMS 6. Ποια είναι τα νέα ωράρια της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Δείτε το βίντεο με όλες τις ανακοινώσεις.

Ακόμη μια δύσκολη μέρα σήμερα, Τετάρτη 03.03.2021, στο… ημερολόγιο του κορονοϊού, καθώς το lockdown αυστηροποιείται, με τον ΕΟΔΥ να έχει ήδη ανακοινώσει 2.702 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην χώρα!

Όπως κάθε Τετάρτη, έτσι και σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε για την πορεία της πανδημίας και τις αλλαγές στο ΕΣΥ που πιέζεται αφόρητα, ωστόσο μαζί του βρίσκεται και ο Νίκος Χαρδαλιάς, για να αναλύσει τα νέα μέτρα και το πώς θα ζουν από αύριο οι κάτοικοι των περιοχών όπου το lockdown γίνεται ακόμη πιο αυστηρό.

Click4more: Κορονοϊός: Χωρίς φρένα στην Αττική των 1.269 κρουσμάτων – 314 στη Θεσσαλονίκη, 178 στην Αχαΐα – Ο χάρτης της διασποράς

Οι λοιμωξιολόγοι συνεδρίαζαν από τις 11 το πρωί της Τετάρτης, 03.03.2021, προτείνοντας μια σειρά από μέτρα στην κυβέρνηση, η οποία και πήρε τις αποφάσεις.

«Το ΕΣΥ πιέζεται αφόρητα στην Αττική εδώ και 19 ημέρες», είπε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα εφαρμοστεί και στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

«Έχουμε 1.227 εισαγωγές σε ΜΕΘ Covid σε όλη τη χώρα από τις αρχές Ιανουαρίου», είπε επίσης ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας πως υπάρχει και ταχύτατη διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού.

Νέες κλίνες ΜΕΘ Covid στα νοσοκομεία της Αττικής

Και συνέχισε: «Ανακοινώνω σήμερα ότι προστέθηκαν 7 κλίνες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο.

Επίσης:

29 στον Ευαγγελισμό

10 στο Τζάνειο

7 στο Ασκληπιείο της Βούλας

Click4more: Κικίλιας: Αυτό είναι το σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ – Στο «βαθύ κόκκινο» πλέον η Αττική

Άρα φτάνουμε από 168 τον Νοέμβριο στην Αττική, σε 348 τον Μάρτιο».

Το Ερρίκος Ντυνάν παραχωρείται εθελουσίως για πλήρη χρήση ως υποστηρικτηκό νοσοκομείο non Covid περιστατικών, σημείωσε, ενώ αποκάλυψε πως η Επιτροπή θα εισηγηθεί να χορηγηθεί το εμβόλιο της Astrazeneca στους άνω των 65 ετών.

Τα νέα μέτρα Χαρδαλιά

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος τόνισε πως διανύουμε κρίσιμες μέρες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα των μεταλλάξεων.

Από αύριο στις 06.00 το πρωί έως και 16 Μαρτίου στις 06.00 το πρωί:

Για τα SMS

Στο SMS 2 και το SMS 3, εφιστούμε την προσοχή, ότι η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός δήμου, είτε σε απόσταση εντός 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικία μας.

Στο SMS 6, αποκλειστικά πεζή ή με ποδήλατο. Κανείς σε όλη τη χώρα δε θα μπορεί να στείλει το 6 και να πάει σε άλλη περιοχή με το αυτοκίνητο ή το μοτοσυκλέτα.

Στο SMS 4, τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις για τους λόγους μετακίνησης.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου. Επίσης και ο δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, το κόκκινο.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί ως και 16 Μαρτίου, με εξαίρεση τη Λάρισα όπου τα μέτρα ξεκινούν από τις 6 Μαρτίου στις 6 το πρωί, λόγω του σεισμού.

Τι αλλάζει με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει στις «κόκκινες περιοχές» από τις 9 το βράδυ ως και τις 5 το πρωί.

Στις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 πρωί, με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη, όπου λόγω μητροπολητικότητας, τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί.

Επίσης, στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», τα σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι από τις 7 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί.

Κορονοϊός: Δείτε τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα του lockdown όπως ανακοινώθηκαν ζωντανά

Φωτογραφίες από: YouTube.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις