Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Lockdown: Πάνω κι από 100% αύξηση στην κίνηση σε δρόμους συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2020

lockdown
Φωτογραφία: Intime

Περισσότερα τα οχήματα στους δρόμους σήμερα, πρώτη μέρα του νέου lockdown σε σχέση με την καραντίνα του 2020. Ποιοι δρόμοι «έπηξαν». Δείτε εικόνες από την Ποσειδώνος. Τι λέει ο Πατούλης.

«Πρεμιέρα» σήμερα, Πέμπτη 11.02.2021, για το σκληρό lockdown στην Αττική, ωστόσο η εικόνα σε πολλούς δρόμους, σε τίποτα δεν θύμιζε τα όσα έζησε η πρωτεύουσα στο πρώτο lockdown του Μαρτίου του 2020.

Συνολικά, η κίνηση των οχημάτων σε όλες τις οδικές αρτηρίες διαπιστώθηκε πως ήταν σήμερα αυξημένη κατά 50% σε σχέση με την αντίστοιχη πρώτη περσινή ημέρα και μειωμένη σε ποσοστό 7% συγκριτικά με τη χθεσινή ημέρα.

Βεβαίως θα πρέπει να σημειωθεί πως το ποσοστό της τηλεργασίας στο νέο αυτό lockdown είναι αρκετά χαμηλότερο από ό, τι ήταν στο lockdown του Μαρτίου του 2020, συνεπώς το ότι η κίνηση είναι αυξημένη σήμερα είναι κατά ένα ποσοστό λογικό.

click4more: Κορονοϊός: «Τα κρούσματα τον Μάρτιο θα φτάσουν τα 2.400 ημερησίως» – Τι δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα

Οι Αρχές, πάντως, θα εντατικοποιήσουν τους ελέγχους ούτως ώστε να διασφαλιστεί πως όσοι βρίσκονται στους δρόμους έχουν και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να δικαιολογήσουν τις μετακινήσεις τους.

100% η αύξηση της κίνησης σε σύγκριση με το lockdown του Μαρτίου

Τα σχετικά στοιχεία προκύπτουν με την αξιοποίηση 1.000 μετρητών που έχει εγκαταστήσει η Περιφέρεια στους κυριότερους οδικούς άξονες αρμοδιότητάς της. Ειδικότερα, οι οδικές αρτηρίες που καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με τις 23-3-2020 είναι:

  • Λ. Βασ. Σοφίας + 109.6%
  • Λ. Ποσειδώνος + 92.9%
  • Λ. Κηφισού + 87.9%

click4more: 676 οι νέες μολύνσεις στην Αττική! «Βράζουν» Θεσσαλονίκη και Αχαΐα – Πού εντοπίζονται τα 1.327 νέα κρούσματα

«Εντυπωσιακά» χαρακτήρισε τα στοιχεία αυτά ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «προκαλούν προβληματισμό, καθώς συγκρίνουμε κυκλοφοριακά δεδομένα δύο lockdown περίπου ίδιου τύπου. Με τη συνδρομή της ομάδας των συγκοινωνιολόγων μας και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο τεχνολογίας, μελετάμε και αξιοποιούμε τα στοιχεία που προκύπτουν. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών και να μεριμνούμε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους».

Από τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, η Αττική εισήλθε σε αυστηρό lockdown, με κλειστά καταστήματα και αυστηρότερους ελέγχους από τους αστυνομικούς.

Δείτε τις εικόνες από την λεωφόρο Ποσειδώνος την πρώτη μέρα του νέου lockdown στην Αττική

lockdown lockdown lockdown lockdown

Φωτογραφίες από: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις