Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Lockdown: Πρώτη «αχτίδα φωτός» για την άρση! Πότε κρίνονται όλα

lockdown

Νωρίς για αισιοδοξία, αλλά ένα στοιχείο από τις σημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ ίσως είναι η αρχή για… καλύτερες μέρες. Τι συζητείται στις τάξεις της κυβέρνησης. Τι θα γίνει με σχολεία, SMS στο 13033 και λιανεμπόριο.

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να δοκιμάζει τις αντοχές του ΕΣΥ και της χώρας, καθώς μόνο το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν 2.135 νέα κρούσματα, ενώ 101 συμπολίτες μας πέθαναν και 562 νοσηλεύονται στις ΜΕΘ παρά το ότι διανύουμε ήδη αρκετές μέρες στο δεύτερο lockdown από την αρχή της πανδημίας.

Τα στοιχεία που μελετά η κυβέρνηση για να λάβει τις αποφάσεις για τη σταδιακή άρση των μέτρων του lockdown είναι συγκεκριμένα, πάντως, με την κυβέρνηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, να βλέπει μια βραδεία πτώση των κρουσμάτων στα τελευταία τεστ της τάξης του 11%.

Click4more: Κορονοϊός: Πάνω από 1.000 νέα κρούσματα σε Θεσσαλονίκη και Αττική!

Η σύγκριση αυτή αφορά στην σημερινή ημέρα, Τρίτη 24.11.2020, με την ίδια ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας. Σήμερα, λοιπόν, έγιναν περίπου 32.500 τεστ κορονοϊού, ενώ μία εβδομάδα πριν, περίπου 31.000 τεστ.

Έτσι, με λίγα περισσότερα τεστ το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν λιγότερα νέα κρούσματα (σ.σ. 2.135 σήμερα έναντι 2.422 τεστ την προηγούμενη εβδομάδα) κι αυτό είναι ένα πρώτο, καλό νέο για την επιπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης.

Αυτό που έχει σημασία βέβαια, είναι αυτό να… συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ώστε να βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Τι θα γίνει με το lockdown

Το κυβερνητικό επιτελείο έχει αποφασίσει να περιμένει λίγες ημέρες ακόμα για να λάβει τις τελικές του αποφάσεις για την άρση του lockdown και τη λειτουργία των καταστημάτων την περίοδο των εορτών.

Click4more: Lockdown: Παράταση μέχρι… όποτε – Τα δύο μηνύματα Μητσοτάκη και οι ημερομηνίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου παραμένει, ενώ τα SMS στο 13033 αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ και στο νέο έτος.

Οι τελικές αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως όλα δείχνουν θα ληφθούν την Πέμπτη.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Με πληροφορίες από: Mega.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις