Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Lockdown: Στο… συρτάρι η «χαλάρωση» όσο ο κορονοϊός «φουντώνει»!

lockdown

Για ακόμη έξι μέρες ισχύει το καθολικό lockdown, ωστόσο οι “ανεβασμένοι” αριθμοί σε κρούσματα, νεκρούς και διασωληνωμένους καθιστούν βέβαιο το να παραταθεί κι άλλο. Τι εισηγούνται οι ειδικοί, τι αποφασίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πότε το ανακοινώνει.

Δραματικά παραμένουν τα νούμερα που ανακοινώνονται στο μέτωπο της πανδημίας, με τους νεκρούς από κορονοϊό να κινούνται καθημερινά στη ζώνη των 100 και τις διασωληνώσεις σε απαγορευτικά για τις αντοχές του συστήματος επίπεδα, κάτι που μετατρέπει την όποια χαλάρωση του lockdown σε έναν δυσεπίλυτο γρίφο.

Τα δεδομένα δείχνουν πως η χαλάρωση του lockdown μετατίθεται για το μέλλον. Βεβαίως όχι το άμεσο, καθώς το σενάριο για μερική χαλάρωση των περιορισμών στις 7 Δεκεμβρίου εγκαταλείπεται.

Click4more: Κορονοϊός: “Εκτόξευση” κρουσμάτων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Λάρισα – Πως κατανέμονται σε όλη τη χώρα

Ενδεικτικό είναι πως και την Τρίτη, 01.12.2020, τα νέα κρούσματα ήταν πάνω από 2.000… Πιο συγκεκριμένα, 2.199 πολίτες διαγνώστηκαν θετικοί, καθώς σήμερα διενεργήθηκαν διπλάσια τεστ από τη χθεσινή ημέρα. 111 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό, ανάμεσά τους ένας νέος άνθρωπος κάτω των 39 ετών, ενώ 596 άνθρωποι δίνουν τη δική τους μάχη διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας

Σενάρια για μερική άρση του lockdown 

Η ημερομηνία άρσης του lockdown, λοιπόν, καθημερινά απομακρύνεται και τόσο τα κυβερνητικά στελέχη όσο και οι επιστήμονες διατυπώνουν, πλέον, ξεκάθαρα ότι και τα Χριστούγεννα θα εορταστούν υπό… περιορισμό.

Για τις τελικές αποφάσεις και τις συγκεκριμένες ημερομηνίες οι υπουργοί παραπέμπουν στους λοιμωξιολόγους, καθώς δυστυχώς ο κορονοϊός… δείχνει να “αντέχει” με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι όποιες αποφάσεις για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας.

Στο τέλος της εβδομάδας -πιθανότατα- αναμένονται οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για παράταση μίας ή δύο εβδομάδων του lockdown, ενώ στις 14 του μήνα θα δούμε αν θα ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και τα κομμωτήρια.

Click4more: Σκηνές πολέμου στο νεκροταφείο της Θέρμης! Ανοίγουν νέους τάφους για τα θύματα κορονοϊού

Φαίνεται ότι τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν ξανά από το νέο έτος, το 2021. Ελάχιστες είναι σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι πιθανότητες να ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου που προφανώς το lockdown πάει έως τότε με πρώτη ελπίδα να ανοίξει το λιανεμπόριο ώστε να κινηθεί η αγορά μέχρι τα Χριστούγεννα.

Την ίδια ώρα, πολύ δύσκολο μοιάζει το να ανοίξει η εστίαση. Φαίνεται ότι αυτές οι επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές διότι φοβούνται ότι η αύξηση  της κινητικότητας μαζί με την εστίαση μπορεί να δημιουργήσει νέα προβλήματα και εξάπλωση του κορονοϊού. 

Αυτό που δεν θέλει η κυβέρνηση είναι να ανοιγοκλείνουμε μετά την χαλάρωση των μέτρων και γι αυτό τα βήματα θα είναι πολύ προσεχτικά όπως θα ανακοινωθούν την Παρασκευή…

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: Mega.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις