Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Lockdown: Το Reuters σχολιάζει τις εικόνες με τον κόσμο στις παραλίες (pics)

Lockdown: Το Reuters σχολιάζει τις εικόνες με τον κόσμο στις παραλίες (pics)
Φωτογραφία Reuters

Ο ηλιόλουστος καιρός, παρά τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό και το lockdown, οδήγησαν την Κυριακή (10/1) δεκάδες Αθηναίους σε κοντινές παραλίες για βόλτα ή ακόμη και για μπάνιο. Αυτό σχολιάζει σε άρθρο του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.  

Η υψηλή για την εποχή θερμοκρασία, που θύμιζε σχεδόν καλοκαίρι καθώς έφτασε ακόμα και τους 23 βαθμούς Κελσίου, έκανε πολλούς να τολμήσουν να κάνουν τις πρώτες τους βουτιές, κι ας γράφει το ημερολόγιο 10 Ιανουαρίου. 

Δείτε τις φωτογραφίες του Reuters:

Όπως σημειώνει το Reuters, τόσο υψηλές θερμοκρασίες μήνα Ιανουάριο σημειώθηκαν το 1987 και το 2010.

«Ο καιρός θα μας τρελάνει! Γιατί βλέπουμε χιόνι, κρύο και καταστροφές στην Ευρώπη, στην Ισπανία, και εδώ έχουμε ωραίες μέρες, έχουμε ηλιοφάνεια», δήλωσε στο Reuters ο Παύλος Βλάχος που έκανε ηλιοθεραπεία.

Δείτε τις φωτογραφίες του Reuters:

Μετά από ένα από τα πιο καυτά χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο πέρυσι, οι μάζες ζεστού αέρα και η σκόνη που έφτασε από την αφρικανική ήπειρο έπνιξαν τον ουρανό της Αθήνας, με ένα θερμόμετρο την Κυριακή να δείχνει 31 βαθμούς Κελσίου στον ήλιο. Αυτό συγκρίθηκε με τις μέσες θερμοκρασίες του Ιανουαρίου σε όλη την Ελλάδα, που κυμαίνονται από κάτω από μηδέν έως 5 βαθμούς Κελσίου, ή 10 βαθμούς στις περισσότερες παράκτιες περιοχές, όπως ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (EMY).

Οι μετεωρολόγοι είπαν ότι το θερμό μέτωπο, το οποίο ήρθε το Σάββατο, αναμένεται να υποχωρήσει τις επόμενες ημέρες. Την ίδια ώρα, άλλες περιοχές της Ευρώπης βιώνουν εξαιρετικά κρύο καιρό.

Πηγή πληροφοριών και φωτογραφιών: Reuters

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις