Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Lockdown: Τριπλό «χτύπημα» με νέα αυστηρότατα μέτρα αν δεν περιοριστεί ο κορονοϊός!

lockdown κορονοϊός

Με νέα μέτρα που θα θυμίζουν… lockdown άνοιξης σχεδιάζει η κυβέρνηση να προχωρήσει αν ο κορονοϊός συνεχίσει να “σφυροκοπά” με την ίδια ορμή τη χώρα. Χριστούγεννα… περίπου όπως τις μέρες που διανύουμε και ανησυχία για το εφιαλτικό τριπλό ρεκόρ της Πέμπτης.

Με το δεύτερο lockdown να είναι ήδη σε ισχύ από το περασμένο Σάββατο, ο κορονοϊός δεν δείχνει σημάδια… υποχώρησης κι έτσι στο Μαξίμου σβήνουν – γράφουν τα πιθανά νέα μέτρα για να μην βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, υπάρχουν μέτρα στο τραπέζι που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση αν η εικόνα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες παρά το lockdown.

Click4more: Κοτανίδου: «Δεν θα δούμε μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού τις επόμενες μέρες»! video

Αρχικά να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στελέχη της κυβέρνησης αλλά και τους επιστήμονες δεν περιμένουμε μείωση κρουσμάτων μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδα. Σύμφωνα με τον σταθμό, υπάρχει περίπτωση να δούμε ακόμα και μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων από τον εφιαλτικό αριθμό των 3.316 που είδαμε την Πέμπτη, 12.11.2020, ο οποίος συνοδεύτηκε από ακόμη δύο θλιβερά ρεκόρ: Αυτά των περισσότερων νεκρών (50) και των περισσότερων διασωληνωμένων (310) από ποτέ.

Τα τρία νέα μέτρα που θα θυμίζουν το lockdown της άνοιξης

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορείς, το… τριπλό χτύπημα της κυβέρνησης ενδέχεται να είναι το εξής:

– Το πρώτο μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι πιο σκληρή απαγόρευση κυκλοφορίας, για παράδειγμα τις πρωινές ώρες, αλλά και το σενάριο για ένα καθολικό lockdown και ολοκληρωτική απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ. Δηλαδή για καμία απολύτως δραστηριότητα.

Click4more: Κικίλιας: Αυτό είναι το όριο για να χαλαρώσει το lockdown – Τι ισχύει με τα σχολεία

– Ένα ακόμα μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι αυστηρό όριο τηλεργασίας που θα φτάνει μέχρι και το 70%, με βάση ένα σχέδιο που έχει έτοιμο η κυβέρνηση. Είναι αυτό που εφαρμόζουν και άλλες χώρες με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα. Θα εφαρμοστεί με σκοπό να περιοριστεί το πρωινό μποτιλιάρισμα αλλά και ο συνωστισμός σε χώρους εργασίας.

– Όσον αφορά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στο επόμενο σενάριο θα κλείσουν όλα για 15 μέρες.

Όσο για τον χρονικό ορίζοντα; Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η χώρα μας δεν είναι εικόνα που δείχνει ότι μπορεί το lockdown να λήξει έστω μερικώς στο τέλος του μήνα, όπως έχει προγραμματιστεί. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός ρεπόρτερ του Mega, κ. Χρηστάκος: «Τα Χριστούγεννα θα είναι όπως είναι περίπου όπως είναι αυτές οι μέρες».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: Mega.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις