Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Lockdown: Χιλιάδες έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ και τσουχτερά πρόστιμα

Lockdown: Χιλιάδες έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ και τσουχτερά πρόστιμα

Βρισκόμαστε στην αρχή του Lockdown και σαρωτικοί ήταν οι έλεγχοι της αστυνομίας σε όλη τη χώρα, από την Παρασκευή 6 έως και την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020.

Στην αρχή, λοιπόν, του Lockdown και οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, Δ.Α. Αθηνών) διενήργησαν το συγκεκριμένο τριήμερο συνολικά 181.138 ελέγχους και κατέγραψαν 2.975 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά, όπως ενημερώνει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 779.650€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε 29 καταστήματα (x 15 ημέρες).

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (161.352). Οι κυριότερες παραβάσεις ήταν:
1. Μη χρήση μάσκας
2. Μη αποστολή sms
3. Μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης
4. Μη τήρηση των ειδικών κανόνων λειτουργίας σε ΚΥΕ
5. Μη τήρηση κανόνων λειτουργίας λαϊκών αγορών

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα των μετακινήσεων πεζών και οχημάτων (σταθμοί διοδίων, ΜΜΜ, πλοία, ΕΙΧ και ΕΔΧ) με τους ελέγχους ιδιαίτερα το πρωί του Σαββάτου (07.11.2020) να έχουν και χαρακτήρα ενημέρωσης των πολιτών για τα νέα μέτρα.

Παράλληλα συνεχίστηκαν όλο το τριήμερο και οι έλεγχοι σε Μονάδες Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (take away, delivery και drive through), καταστήματα τροφίμων και λαϊκές αγορές.

Στο τετραψήφιο 1520 για διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις έγιναν 26.650 κλήσεις.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλη την επικράτεια βάσει της εξέλιξης των επιδημιολογικών δεδομένων και σε συνάρτηση με την πληροφορία από το 1520 και τα υπόλοιπα στοιχεία που συλλέγονται από τις υγειονομικές και ελεγκτικές αρχές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις