Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

«Make-A-Wish»: 13χρονος έγινε πιλότος F16 για μια μέρα – Έζησε το όνειρο του

«Make-A-Wish»: 13χρονος έγινε πιλότος F16 για μια μέρα – Έζησε το όνειρο του

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Make-A-Wish» πραγμάτωσε την επιθυμία του 13χρονου Μιχαήλ. Ο μικρός μαθητής εύχεται να γίνει πιλότος ενός F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Με τα «φτερά» της ΜΚΟ «Make-A-Wish», ο 13χρονος επισκέφθηκε την 116η Πτέρυγα Μάχης (116ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Αράξου, όπου άγγιξε το όνειρό του να γίνει πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τον 13χρονο Μιχαήλ, συνοδευόμενο από την οικογένειά του και εθελοντές του Οργανισμού, υποδέχτηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Πέτρος Σάσσαρης.

Η επίσκεψη περιλάμβανε ξενάγηση στην 335η Μοίρα, στη Μοίρα Συντήρησης Βάσης και στον εξομοιωτή πτήσεων αεροσκάφους F-16 Block 52+ Advanced.

Ο Μιχαήλ έζησε ολόκληρη την εμπειρία ενός πιλότου στην Πολεμική Αεροπορία. Αρχικά, φόρεσε την αυθεντική στολή του πιλότου και έπειτα βρέθηκε στον χώρο, όπου γίνεται το καθημερινό πρωινό briefing των πιλότων.

Καθισμένος στην πρώτη σειρά, παρακολούθησε αρχικά τον μετεωρολόγο της Πτέρυγας, ο οποίος έκανε ενημέρωση σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν και στη συνέχεια το σχέδιο πτήσης της ημέρας, για τα αεροπλάνα που θα πετούσαν.

Αφού είδε τα μαχητικά αεροσκάφη της 116ΠΜ να απογειώνονται, μπήκε και ο ίδιος σε ένα F-16 και του έδωσαν το αυθεντικό κράνος που φοράνε οι πιλότοι. Κάθισε κανονικά στη θέση του πιλότου, του εξήγησαν τα πάντα σχετικά με το πιλοτήριο και τις λειτουργίες του. Τελικά, όταν έκλεισε το κουβούκλιο του αεροπλάνου ήταν πλέον κι επίσημα ο πιλότος του F16!

πηγή: OnAlert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις