Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Marfin: Αποκλειστική μαρτυρία σοκ για την τραγωδία – Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης (video)

Marfin
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Στα χέρια των εισαγγελικών αρχών βρίσκεται και πάλι ο φάκελος της τραγωδίας της Marfin, καθώς τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει επιβάλλουν το άνοιγμα της υπόθεσης.
Στην αστυνομία θα κληθούν το προσεχές διάστημα για εξηγήσεις τέσσερις ύποπτοι για την τραγωδία στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου στις 5 Μαΐου 2010, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο των τριών υπαλλήλων εκ των οποίων μία έγκυος.

«Να τιμωρηθούν παραδειγματικά»

Στο MEGA μίλησε ο πρώτος άνθρωπος που απεγκλωβίστηκε από το φλεγόμενο κτίριο. «Αυτό που θα ήθελα, όπως όλοι, είναι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Εγώ θα ήθελα να μάθει όλος ο κόσμος ποιοι είναι, ώστε να ξέρουν οι φίλοι τους, οι συγγενείς τους, τα αδέλφια τους, να ξέρουν ποιοι είναι αυτοί που σκοτώσανε αυτούς τους ανθρώπους. Πιο πολύ να τους ξέρουνε, νομίζω ότι η κατακραυγή είναι πιο σημαντικό πράγμα από την τιμωρία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

O τότε υπάλληλος της τράπεζας περιγράφει πως μέσα σε λίγα λεπτά, μετά από την πυρπόληση της τράπεζας με μολότοφ, το κτίριο γέμισε καπνούς.

«Τρία άτομα με κουκούλες, αρχίζουν και σπάνε την τζαμαρία του κάτω ορόφου, αφού την σπάσανε, ρίξανε μέσα ούτε εγώ ξέρω τι, αμέσως λαμπάδιασε, μέσα σε πέντε λεπτά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ώρα που έβγαινα από την πόρτα. Η πόρτα ήταν ηλεκτρονική και έπρεπε να μπω μέσα στο κουβούκλιο, να μείνω μέσα για πέντε δευτερόλεπτα και μετά να ανοίξει και δεν ήξερα αν θα άνοιγε για να βγω έξω. Βγήκα, αρχίσανε οι πέτρες, να με βρίζουνε “να καείτε”, “καλά να πάθετε” και τέτοια…».

Ποιοι πυρπόλησαν την τράπεζα

Μία ομάδα τεσσάρων ατόμων μεταξύ των οποίων και μία νεαρή γυναίκα διέσχισε την οδό Σταδίου και έφτασε μπροστά από την τράπεζα Marfin όπου με πέτρες έσπασε τη γυάλινη πρόσοψη και στη συνέχεια πέταξαν στο εσωτερικό βόμβες μολότοφ και ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό.

Αυτόπτες μάρτυρες και διασωθέντες έχουν περιγράψει τους δράστες, στους οποίους περιλαμβάνεται και μία γυναίκα

«Βρισκόμουν στο πατάρι του Ιανού. Είδα τα πάντα. Μία ξανθιά με κοτσίδα, ένας ψηλός με γιακά, ένας με φανταχτερά ρούχα και ένας εύσωμος, κατευθύνονται προς την τράπεζα. Τους βλέπαμε όλοι, είχαν ξεχωρίσει για κάποιο σκοπό. Φτάνουν εκεί, βγάζουν ένα σφυρί, σπάνε την τζαμαρία και πετούν μέσα μολότοφ».

Οι εξελίξεις πλέον αναμένονται καταιγιστικές προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: Mega.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις