Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Meteo: Ο Ιούνιος ήταν ο θερμότερος μήνας φέτος στη δυτική Ελλάδα από το 2010

Meteo: Ο Ιούνιος ήταν ο θερμότερος μήνας φέτος στη δυτική Ελλάδα από το 2010
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Ο θερμότερος Ιούνιος από το 2010 καταγράφηκε φέτος στη δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ενώ ήταν ο δεύτερος πιο θερμός μήνας από την ίδια χρονιά σε Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη, και ο τρίτος θερμότερος στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία.

Άλλωστε, οι 52 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατά τον Ιούνιο του 2022 κατέγραψαν υψηλές, για την εποχή, τιμές μεγίστων θερμοκρασιών. Σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας καταγράφηκαν θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας, σε σύγκριση με τις μέσες τιμές της περιόδου 2010-2019.

Ιδιαίτερα στη Δυτική Ελλάδα, οι περισσότερες ημέρες ήταν θερμότερες από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019, κυρίως κατά την πρώτη και την τελευταία εβδομάδα του μήνα. Στην Κέρκυρα καταγράφηκαν 26 ημέρες με θετικές αποκλίσεις και στα Ιωάννινα 24 ημέρες. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 18 και 17 ημέρες με θετικές αποκλίσεις αντίστοιχα.

Μόνο κατά την κακοκαιρία Genesis μεταξύ 6-13 Ιουνίου η θερμοκρασία υποχώρησε κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα του μήνα στο σύνολο της χώρας, με τις αρνητικές αποκλίσεις να φτάνουν τιμές έως και τους μείον 8 βαθμούς Κελσίου (π.χ. Κιλκίς, Ιωάννινα, Ξάνθη).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις