Παρασκευή, 14 Ιουν.
37oC Αθήνα

«Missing Alert App»: η εφαρμογή που βοηθά στον εντοπισμό αγνοουμένων

«Missing Alert App»: η εφαρμογή που βοηθά στον εντοπισμό αγνοουμένων

Η ιδέα του Missing Alert app, η δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που βοηθά στον ταχύτερο εντοπισμό αγνοούμενων στην χώρα μας  ξεκίνησε από το COSMOTE Hackathon (σ.σ. από τις λέξεις hack και marathon), τον εσωτερικό διαγωνισμό καινοτομίας της COSMOTE κάποια χρόνια πριν.

Μια ομάδα νέων ανθρώπων με βίωμα εξαφάνισης στην οικογένειά τους είχαν την ιδέα και η COSMOTE ανέλαβε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Missing Alert App σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η προηγμένη εφαρμογή, που σχεδίασε και ανέπτυξε η COSMOTE για λογαριασμό του οργανισμού έχει βοηθήσει εδώ και τέσσερα χρόνια σε μεγάλο βαθμό στις σχετικές δράσεις που πραγματοποιούνται για την άμεση κινητοποίηση περισσότερων εθελοντών.

Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα σ’ όλους τους πολίτες να συμβάλλουν, σε πραγματικό χρόνο, στις έρευνες εντοπισμού αγνοουμένων συνανθρώπων μας, αλλά και να προστατεύσουν αγαπημένα τους πρόσωπα – παιδιά, καθώς και ενήλικες με υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης – διευρύνοντας έτσι τον κοινωνικό κύκλο αλληλεγγύης.  

Μέσω της εφαρμογής Missing Alert App όλοι έχουν την δυνατότητα να συμβάλλουν στον ταχύτερο εντοπισμό αγνοουμένων με τη βοήθεια της τεχνολογίας, δεδομένου ότι οι χρήστες μπορούν:  

  • Να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τις τρέχουσες εξαφανίσεις παιδιών και ενηλίκων καθώς και για την εξέλιξή τους.
  • Να βοηθούν το έργο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρέχοντας πληροφορίες για κάποια υπόθεση, όπου και αν βρίσκονται ανά πάσα στιγμή, μέσω chat ή τηλεφώνου.
  • Nα κάνουν αναζήτηση περιστατικών εξαφάνισης βάσει διαφορετικών κριτηρίων (πχ. ημερομηνία εξαφάνισης, απόστασης από τους ίδιους).
  • Να κοινοποιούν περιστατικά εξαφάνισης, μέσω των προσωπικών τους social media, κινητοποιώντας με αυτόν τον τρόπο και άλλους εθελοντές.  
  • Να προστατεύουν οικεία τους πρόσωπα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης (π.χ. λόγω άνοιας, νοητικής στέρησης), δηλώνοντας προληπτικά τα στοιχεία τους -μέσω του app- ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία αναγγελίας εξαφάνισης και έναρξης της έρευνας, σε περίπτωση που χρειαστεί.  

Την εφαρμογή διαχειρίζεται αποκλειστικά η εξειδικευμένη ομάδα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία διοχετεύει τις πληροφορίες που υποβάλλουν οι χρήστες,  στην ΕΛ.ΑΣ καθώς και σε άλλους θεσμικούς συναρμόδιους φορείς για τη διαχείριση κάθε περιστατικού εξαφάνισης στην Ελλάδα.

H COSMOTE αξιοποιεί την τεχνολογία και την καινοτομία, ώστε να δημιουργεί λύσεις και εφαρμογές για έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Σ’ αυτό το πλαίσιο, στηρίζει διαχρονικά το σημαντικό έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού», προσφέροντας τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, υποδομές και τεχνολογικές λύσεις που διευκολύνουν το δύσκολο έργο του σωματείου για την φροντίδα των παιδιών και την αντιμετώπιση περιστατικών εξαφάνισης στην Ελλάδα.

Για να γίνετε και εσείς κοινωνοί αυτής της προσπάθειας, δεν έχετε παρά να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σας… Εδώ για Android και εδώ για IOS.  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις