Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μώραλης και Μαρινάκης κατά της πώλησης μετοχών του ΟΛΠ

Μώραλης και Μαρινάκης κατά της πώλησης μετοχών του ΟΛΠ

Κατά της πώλησης μετοχών σχετικά με το θέμα της αξιοποίησης του ΟΛΠ και υπέρ της παραχώρησης δραστηριοτήτων σε πολλούς διαφορετικούς ιδιώτες, τάσσονται ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.  

Σε σημερινή συνάντησή τους με τον πρόεδρο και διεύθυνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ, Γιώργο Ανωμερίτη, ο κ. Μώραλης και ο κ. Μαρινάκης έκαναν λόγο για ταύτιση απόψεων με τη διοίκηση του Οργανισμού, αναφορικά με την αξιοποίηση του λιμανιού.

Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Μώραλης, “Είχαμε μία αναλυτική ενημέρωση για όλα τα θέματα και προέκυψε ταύτιση απόψεων σε τρία βασικά σημεία που θα αποτυπωθούν και στο πρόγραμμά μας. Πρώτον, ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη η ανάπτυξη της πόλης με την ανάπτυξη του λιμανιού, δεύτερον, ότι θα πρέπει το ελληνικό λιμενικό σύστημα να ακολουθήσει το ευρωπαϊκό λιμενικό σύστημα, που σημαίνει ότι οι μετοχές θα πρέπει να παραμείνουν στο δημόσιο, στην αυτοδιοίκηση και στα επιμελητήρια και τρίτον, ότι πρέπει να γίνονται παραχωρήσεις για χρήση σε πολλούς διαφορετικούς ιδιώτες. Αυτή ήταν η θέση μας από την αρχή”. Στη συνέχεια τόνισε πως οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους, αφού τα θέματα προς επίλυση είναι “πολλά αι σύνθετα”.

Παράλληλα, αίτηση ακύρωσης κατά της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ, κατέθεσε στο συμβούλιο της Επικρατείας η Ένωση Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του Οργανισμού. Ανάλογη αίτηση ακύρωσης έχει καταθέσει και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ). Οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ τονίζουν, χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωσή τους: “Είμαστε παρόντες στις εξελίξεις, ενάντια στο ξεπούλημα του διαχρονικά κερδοφόρου ΟΛΠ και των άλλων λιμανιών της χώρας”.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Μώραλη παρουσία Κόκκαλη και Μαρινάκη (PHOTOS)

Β.Μιχαλολιάκος: Δεν με ανησυχεί η υποψηφιότητα Μώραλη

Β.Μιχαλολιάκος: Καμία κόντρα με Μαρινάκη – Μακάρι να φέρει και το ευρωπαϊκό

Στις φορολογικές δηλώσεις του 2015 ο φόρος υπεραξίας των μετοχών


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε