Ελλάδα

Motor Oil: «Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος από τη φωτιά», ανακοίνωσε η εταιρεία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατασβέστηκε η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα (17.09.2024) στα διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους, μετά από ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες.

Η Motor Oil έβγαλε νέα ανακοίνωση σήμερα το πρωί τονίζοντας πως η φωτιά προκάλεσε υλικοτεχνικές ζημιές και τον τραυματισμό τριών εργαζομένων οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος για την γύρω περιοχή και τα διυλιστήρια θα διακόψουν προσωρινά τη λειτουργία τους εξαιτίας των βλαβών.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Η φωτιά που εκδηλώθηκε εχθές το απόγευμα, 17 Σεπτεμβρίου, σε νότιο τμήμα των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους κατασβέστηκε.

Τα διυλιστήρια συνεχίζουν την λειτουργία τους με μειωμένη δυναμικότητα. Κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων τραυματίστηκαν ελαφρά. Και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους.

Από το συμβάν προκλήθηκαν υλικοτεχνικές βλάβες, για τις οποίες η εταιρεία είναι πλήρως ασφαλισμένη – τόσο για τις υποδομές, όσο και για την λειτουργική απώλεια κερδών, συνεπεία της όποιας διακοπής εργασιών.

Από το συμβάν δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την εγγύς και ευρύτερη περιοχή. Ευχαριστούμε όσους συνέδραμαν στην γρήγορη κατάσβεση και τους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους ανθρώπους μας στα διυλιστήρια για την συμβολή τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά ξέσπασε σε παλιό τμήμα των διυλιστηρίων της Motor Oil τη στιγμή που γινόντουσαν εργασίες.

Στο σημείο επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα «112» στους κατοίκους που τους ζητούσε να απομακρυνθούν από την περιοχή.fwtia motoroil rMOTOR OIL

Οι αρχές προχώρησαν σε απαγόρευση κυκλοφορίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σκοπό την προστασία των κατοίκων ενώ προβλήματα υπήρξαν και στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών.

Φωτογραφίες Reuters: Stelios Misinas

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Λιακάδα, ζέστη και ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο – Βροχές σε βόρεια ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 33 με 34, τοπικά στα δυτικά τους 35 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 27 με 29, τοπικά στα νοτιοανατολικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Σεξουαλικά κίνητρα αποκαλύπτουν οι έρευνες για την εξαφάνιση της Σταυρούλας Λεβεντάκη - Το αίμα στο αυτοκίνητο του ενοικιαστή και οι βιαστικές κινήσεις
Αν το αίμα που βρέθηκε στο αυτοκίνητό του ανήκει στην άτυχη γυναίκα, τότε εκτιμάται ότι θα ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για την ανθρωποκτονία της
Η Σταυρούλα Λεβεντάκη που αγνοείται και ο 43χρονος ενοικιαστής της