Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Μπλόκο της τρόικας – Δεν δέχεται τις απολύσεις και παίζει καθυστερήσεις στα οικονομικά λίγο πριν το Eurogroup

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Κλειστά χαρτιά από την τρόικα και υπονόμευση της διαπραγμάτευσης με καθυστερήσεις
– Απαιτούν εδώ και τώρα απολύσεις και ζητούν λίστα με ονοματεπώνυμα για τους επόμενους 12.500 που θα βγουν σε διαθεσιμότητα
– Καμία εξήγηση από της τρόικα για την αναβολή στο ραντεβού με Μητσοτάκη
– Μέγα ζήτημα οι απολύσεις στην αμυντική βιομηχανία και οι συμβασιούχοι
– Παίρνουν σειρά για απολύσεις οι εργαζόμενοι σε νομικά πρόσωπα και εταιρείες των Δήμων

Το ραντεβού ήταν δεδομένο. Επισήμως ώρα δεν είχε δοθεί, είχε διαρρεύσει όμως ότι Κ. Μητσοτάκης και τροϊκανοί ίσως συναντηθούν σήμερα στις πέντε… όμως ξαφνικά προέκυψε αναβολή.

Η αναβολή ήρθε μετά από σχετικό αίτημα της τρόικας η οποία μάθαμε ζήτησε και συγνώμη από τον υπουργό, ωστόσο επίσημη εξήγηση για τους λόγους που ζητήθηκε η αναβολή δεν δόθηκε.

Από την πλευρά του υπουργείου υπογραμμίζεται ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη, έχουν τηρηθεί όλα τα χρονοδιαγράμματα και το υπουργείο βρίσκεται εντός των στόχων που έχουν τεθεί από την τρόικα.

Έτσι θέμα εμπλοκής με υπαιτιότητα της ελληνικής πλευράς δεν προκύπτει. Οι λόγοι βρίσκονται στο στρατόπεδο της τρόικας και εδώ γεννιούνται ερωτήματα.

“Βλέπουν” εμπλοκή με την τρόικα στα οικονομικά θέματα

Μια διαρροή λέει ότι οι τροϊκανοί ανέβαλαν το αποψινό ραντεβού λόγω του αυριανού με τον Γ. Στουρνάρα. Αυτό αν ισχύει θα είναι είναι και… πρωτοφανές. Οι τροϊκανοί αλλάζουν υπουργεία για έλεγχο… σαν τα πουκάμισα. Ως επιχείρημα μάλλον δεν πείθει κανέναν.

Έτσι επιστρέφουμε στη συνήθη τακτική των τροϊκανών όλες αυτές τις ημέρες απ’ όταν επέστρεψαν στη χώρα. Την τακτική των καθυστερήσεων.

Όλα δείχνουν ωστόσο ότι υπάρχει θέμα σε όλα τα ανοιχτά οικονομικά ζητήματα και πως πολύ δύσκολα θα έχουν κλείσει πριν το eurogroup της Πέμπτης, ακόμη και εάν Γ. Στουρνάρας και τροϊκανοί συζητάνε και μέσα στο αεροπλάνο που θα τους μεταφέρει στις Βρυξέλλες…

Αμυντική βιομηχανία και συμβασιούχοι τα αγκάθια με το υπουργείο Μεταρρύθμισης

Η νέα συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη πλέον είναι άγνωστο πότε θα γίνει. Ίσως γίνει την Παρασκευή. Οι τροϊκανοί φρόντισαν όμως παράλληλα να διαμηνύσουν ότι δεν δέχονται οι όποιες απολύσεις γίνουν στην αμυντική βιομηχανία, άλλοι μιλούν για 700 άλλοι τις ανεβάζουν στις 1.000, να προσμετρηθούν στις 4.000 που απαιτούνται για εφέτος.

Αυτό είναι το ένα ανοιχτό ζήτημα με το υπουργείο.

Το δεύτερο είναι το θέμα των συμβασιούχων των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει αλλά εξακολουθούν να εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις. Η ελληνική πλευρά ζητά να προσμετρηθούν η τρόικα όμως λέει όχι.

Έτσι και εάν η τρόικα επιμείνει μέχρι τέλους ίσως προκύψει ένα κενό χιλιάδων υπαλλήλων που θα πρέπει να απολυθούν ως τα τέλη του έτους.

Εδώ κάποιοι τοποθετούν ψηλά στη λίστα επικινδυνότητας τους υπαλλήλους των ΟΤΑ.

Όπως μάλιστα είπε ο κ. Γρηγοράκος οι εταιρείες και τα νομικά πρόσωπα των δήμων θα αξιολογηθούν και εάν χρειαστούν απολύσεις θα υπάρξουν λουκέτα απ’ όπου θα προκύψουν και οι απολύσεις.

Διαβάστε επίσης:

Δημόσιο: στα χέρια της τρόικας η λίστα με 3.895 υπαλλήλους προς διαθεσιμότητα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε