Ελλάδα

MyNaftiliaLive.gov.gr: Πρώτη ψηφιακή υπηρεσία για τους ναυτικούς – Ποιά ραντεβού θα κλείνουν ηλεκτρονικά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ναυτικοί θα μπορούν να κλείνουν ηλεκτρονικά ραντεβού για να παραλαμβάνουν πολύ σημαντικά έγγραφα που τους είναι απαραίτητα μέσω της νέας ψηφιακής πλατφόρμας myNaftiliaLive.gov.gr.

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για τους ναυτικούς myNaftiliaLive.gov.gr ανακοινώθηκε στη συνάντηση εργασίας της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Ναυτιλίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που είχε ως θέμα την ενδυνάμωση του ψηφιακού μετασχηματισμού του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Η συνάντηση αφορούσε στον προγραμματισμό έργων μεγάλης και μικρής κλίμακας, που θα τονώσουν την ψηφιοποίηση των διαδικασιών της ναυτιλίας, μια επιλογή στρατηγικής σημασίας, τόσο λόγω του ρόλου που διαδραματίζει ο συγκεκριμένος τομέας στην ανάπτυξη της χώρας, όσο και λόγω των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν.

Η συνεργασία των δύο υπουργείων επισφραγίστηκε με την ανακοίνωση της πρώτης νέας ψηφιακής υπηρεσίας για ναυτικούς. Μέσω του myNaftiliaLive.gov.gr, οι ναυτικοί έχουν πλέον τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ηλεκτρονικά ραντεβού σε υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Στόχος της νέας ψηφιακής υπηρεσίας είναι η ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των ναυτικών, η αποσυμφόρηση των υπηρεσιών και η αμφίδρομη εξοικονόμηση πόρων και χρόνου για τους συναλλασσόμενους και τους υπαλλήλους.

Η ψηφιακή πλατφόρμα σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στα πρότυπα των αντίστοιχων υπηρεσιών myDeskLive, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του myNAFTILIAlive είναι για:

  • Χορήγηση Ναυτικού Φυλλαδίου (αρχική ή αντιγράφου)
  • Επαναπογραφή ναυτικού ή άλλη σχετική με την απογραφή ναυτικών υπηρεσία
  • Επικύρωση θαλάσσιας υπηρεσίας σε πλοία με ελληνική σημαία
  • Καταχώριση θαλάσσιας υπηρεσίας σε πλοία με ξένη σημαία, συμβεβλημένα με το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (Ν.Α.Τ.)

Οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet είτε μέσω του gov.gr επιλέγοντας στην κατηγορία «Πολίτης και Καθημερινότητα» την «Εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πολιτών» και ακολούθως το «Ηλεκτρονικό αίτημα ραντεβού σε υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής», είτε απευθείας στο https://mynaftilia.live.gov.gr.

Σημειώνεται ότι τα ψηφιακά ραντεβού μπορούν να προγραμματιστούν και από τρίτα πρόσωπα, ωστόσο στο ραντεβού απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερομένου.

Στη σημερινή συνάντηση παραβρέθηκαν οι υπουργοί Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, οι γγ Ναυτιλίας & Λιμένων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος και η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Μιχάλης Σάλλας παρουσίασε το βιβλίο του – «Τι πήγε λάθος στην Ελλάδα… και τι θα μπορούσε να διορθωθεί»
Για το βιβλίο μίλησαν η Μαρία Ευθυμίου, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας του ΕΚΠΑ, ο Ηλίας Παπαϊωάννου, Καθηγητής Οικονομικών στο London Business School, και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών και τέως Υπουργός, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Δώρα Αναγνωστοπούλου
Ο Μιχάλης Σάλλας
Πρωτοποριακή επέμβαση: Έλληνας γιατρός από την Κίνα χειρούργησε ασθενή στην Αθήνα – «Αυτό είναι μόνο η αρχή»
Το σημαντικό είναι το πώς γίνεται η μετάδοση των δεδομένων από τις εντολές που δίνει ο γιατρός στα μηχανήματα, για να φτάσουν την ίδια ακριβώς στιγμή στον ασθενή
Τηλεχειρουργική ρομποτική επέμβαση στην Ελλάδα 5