Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο ανένταχτος γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο ανένταχτος γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα

Το όνομά του είναι Έκτορας. Είναι φοιτητής στο Πολυτεχνείο και αυτό που τον διαφοροποιεί από τους άλλους συνομήλικούς του είναι η ιστορία πίσω από το επώνυμό του: Κουφοντίνας.

Γεννήθηκε στις 3 Μαΐου του 1990 στη Αθήνα. Εξ αρχής, όπως γράφει το Έθνος της Κυριακής, θεωρήθηκε γιος του Σάββα Ξηρού, από το γάμο του με την Αγγελική Σωτηροπούλου. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όμως, είχε πει σε συγγενικά του πρόσωπα, σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, πως το παιδί είναι δικό του. Κι έτσι το μεγάλωσε.

Η Αγγελική Σωτηροπούλου και ο Δημήτρης Κουφοντίνας παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο το 2002 μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού

Την εποχή της εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής απέδωσαν την εμφάνιση του Δημήτρη Κουφοντίνα στην ανάγκη να προστατεύσει τον 12χρονο τότε Έκτορα.

Η σχέση τους φυσικά δε σταμάτησε όταν ο «Λουκάς» της 17Ν μπήκε στη φυλακή. Ο Έκτορας έβλεπε συχνά τον πατέρα του και καθημερινά μιλούσαν στο τηλέφωνο.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι διηγούνται στο Έθνος της Κυριακής πως έκπληκτοι άκουγαν τον Κουφοντίνα να παραδίδει μαθήματα μαθηματικών δια τηλεφώνου και αργότερα κατάλαβαν πως απευθύνονταν στον γιο του, που προετοιμαζόταν για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Το 2009 ο Εκτορας πέρασε πρώτος και με υποτροφία στη σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ως φοιτητής, μετέχει στα πολιτικά δρώμενα της σχολής αλλά όπως δηλώνει παραμένει ανένταχτος.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ανεβάζει φωτογραφίες από τα ταξίδια του, τις διακοπές του στη Γαύδο, την κοπέλα του και τη μηχανή του.
Τις αναρτήσεις του χαρακτηρίζουν το χιούμορ και τα καυστικά σχόλια για την επικαιρότητα. Συχνές επίσης είναι οι αναφορές του στον Δημήτρη Κουφοντίνα, τις ανακοινώσεις του και τη 17Ν.

Το ησυχαστήριο της Αγγελικής Σωτηροπούλου στο Βαρνάβα

Απομακρυσμένη από τα φώτα της δημοσιότητας, η Αγγελική Σωτηροπούλου, η μοναδική γυναίκα που συνελήφθη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση, περνάει πια τους περισσότερους μήνες του χρόνου στο σπίτι της στο Βαρνάβα Αττικής.

Οι περίοικοι τη βλέπουν συχνά να πηγαινοέρχεται μ’ ένα μικρό ανοιχτόχρωμο αυτοκίνητο.

Οι άνθρωποι που τη γνωρίζουν λένε πως εργάζεται ασταμάτητα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα αυξημένα έξοδα με δικηγόρους κλπ.

Επισκέπτεται τακτικά τον σύζυγό της Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Σάββας Ξηρός – Μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού

Μετά την απόδραση ο Χριστόδουλος Ξηρός αρχίζει “φροντιστήριο” – Η ΕΛ.ΑΣ φοβάται πως οι Πυρήνες θα του μάθουν τις νέες τεχνολογίες της τρομοκρατίας

Χριστόδουλος σε Βασίλη Ξηρό: «Έτσι μου έρχεται να φύγω στην επόμενη άδεια, να μην γυρίσω»

Από ποιον πήρε επιταγή ο Κουφοντίνας; Υπάρχει χρηματοδότης της τρομοκρατίας;

α είπαν με τον Κουφοντίνα στη φυλακή!

Τι είπαν Πεταλωτής και Κουφοντίνας

Ο Κουφοντίνας έστειλε επιστολή για το δημόσιο χρέος!

Κουφοντίνας: Δεν τελειώνει με τον Ε.Α. η ένοπλη δράση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε