Τρίτη, 7 Μαΐ
26oC Αθήνα

Ο… παράδεισος της Ειδομένης με τον φακό της ΕΛ.ΑΣ.! – Φωτογραφίες και βίντεο

Φωτό: Ελληνική Αστυνομία
Φωτό: Ελληνική Αστυνομία

Το… ψωμί των φωτορεπόρτερ έβαλε στο “μάτι” η ελληνική αστυνομία, η οποία αφού απομάκρυνε από την Ειδομένη δημοσιογράφους και φωτογράφους, αποτύπωσε την κατάσταση στα σύνορα, κάτω από τη δική της… οπτική γωνία! 

Να θυμίσουμε πως το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρηση ΜΑΤ και αστυνομίας για την απομάκρυνση μεταναστών από το σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης. Είχαν φροντίσει, βέβαια, πρώτα να απομακρύνουν από το σημείο τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ!

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση της αστυνομίας “ολοκληρώθηκε ομαλά η αστυνομική επιχείρηση για τη μετακίνηση αλλοδαπών, που παρέμεναν στην περιοχή της Ειδομένης του Κιλκίς”.
Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου περίπου 2.300 μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων μετακινούνται με 45 λεωφορεία σε δομές ανοιχτής φιλοξενίας στην Αθήνα, ενώ αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής.

Σχετικά με την απομάκρυνση των εκπροσώπων των ΜΜΕ από το σημείο, η ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζει πως πήρε αυτή την πρωτοβουλία “προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία τους από ενδεχόμενες προκλήσεις και εντάσεις ή απειλητικές και επιθετικές συμπεριφορές”. Για το καλό τους, δηλαδή…

Το ρόλο του δημοσιογράφου, λοιπόν, ανέλαβε να παίξει η αστυνομία. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο, με τα… μάτια της ΕΛ.ΑΣ.
 

Ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

Ανακοίνωση εξέδωσε, μετά τις προσαγωγές νωρίς το πρωί, δύο φωτορεπόρτερ στην Ειδομένη από τις αστυνομικές δυνάμεις, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.).
Στην ανακοίνωση η Ε.Φ.Ε. σημειώνει με δηκτικό τρόπο το γεγονός ότι η αστυνομία δεν ήθελε την παρουσία μαρτύρων στη «φιλανθρωπική της δράση». Συνεχίζοντας η ανακοίνωση, η Ε.Φ.Ε. υπογραμμίζει: «Επικροτώντας αυτή την έξαρση αστυνομικής σεμνότητας παρακαλεί την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να την ενημερώνει εφεξής για παρεμφερείς φιλανθρωπικές δραστηριότητες ούτως ώστε οι φωτορεπόρτερ να προσέρχονται μόνοι τους σε κάποιο αστυνομικό τμήμα και να πίνουν εκεί φρόνιμα τον καφέ τους μέχρι την ολοκλήρωση του εκάστοτε φιλανθρωπικού έργου της αστυνομίας».
Η ανακοίνωση καταλήγει αφήνοντας αιχμές για την παραβίαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της ελευθερίας του Τύπου και του δικαιώματος των πολιτών για ενημέρωση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε