Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Πάρνηθα – Αεροπλάνα και ελικόπτερα επιχειρούν για να περιορίσουν τη φωτιά – Πληροφορίες για καμμένα σπίτια

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Πάρνηθα – Αεροπλάνα και ελικόπτερα επιχειρούν για να περιορίσουν τη φωτιά – Πληροφορίες για καμμένα σπίτια

– Οριοθέτησαν τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Φόβοι για αναζωπυρώσεις
– Με το πρώτο φως της ημέρας πέταξαν πυροσβεστικά αεροσκάφη
– Για εμπρησμό μιλούν οι κάτοικοι της Πάρνηθας – Πριν 20 μέρες είχε ξεσπάσει φωτιά στο ίδιο σημείο
– Πληροφορίες για τουλάχιστον 10 καμμένα σπίτια
– Με C-130 έφτασαν ενισχύσεις από Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή
– Οι θυελλώδεις άνεμοι κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής
– Η φωτιά ξεκίνησε από την Βαρυπόμπη και γρήγορα επεκτάθηκε
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μόλις χάραξε, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη έπεσαν στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στην Πάρνηθα. Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη πέρασαν ακόμη μια εφιαλτική νύχτα εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας.

Γρήγορα, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, η φωτιά επεκτάθηκε. Από τη Βαρυμπόμη προς την Πάρνηθα και τους Θρακομακεδόνες. Οι κάτοικοι της περιοχής είδαν τον πύρινο εφιάλτη να τους απειλεί ξανά. Αρνήθηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους, προτίμησαν με κίνδυνο της ζωής τους, να δώσουν μάχη για τις περιουσίες τους.

Μάχη με τη φωτιά και τους ανέμους για να μη φτάσει η πυρκαγιά στον Εθνικό Δρυμό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NEWSIT

Πολλοί δεν τα κατάφεραν. Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον 10 καμμένα σπίτια. Το βέβαιο είναι πως υπάρχουν σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές, αλλά αυτό θα φανεί όταν η πυροσβεστική καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά και γίνει καταμέτρηση.

Μόλις ξημέρωσε ξεκίνησε η μάχη από αέρος - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NEWSIT

Το χάραμα αποκάλυψε τον εφιάλτη - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NEWSIT

Με το πρώτο φως της ημέρας, περίπου στις 06:15, τα πρώτα πυροσβεστικά αεροσκάφη έκαναν τις πρώτες αναγνωριστικές πτήσεις και λίγα λεπτά ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από καναντέρ και ελικόπτερα.

Τα καναντέρ σηκώθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NEWSIT
Η δύναμη της Πυροσβεστικής που δίνει μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς είναι ισχυρότατη: 122 πυροσβέστες με 61 οχήματα 96 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 υδροφόρες ΟΤΑ, 5 βυτιοφόρα, 10 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
Με C-130 του στρατού έφτασαν από τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη 70 άτομα πεζοπόρο τμήμα και άλλα 18 από την Κομοτηνή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NEWSIT
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NEWSIT
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NEWSIT

Έτσι ξεκίνησαν όλα

Όπως δήλωσαν στο Newsit κάτοικοι της περιοχής, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10.30 όταν η φωτιά ξεκίνησε από την θέση Κιθάρες στην Βαρυπόμπη. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 26 άτομα πεζοπόρο αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Όμως λίγο πριν τα μεσάνυχτα μια άλλη αστία έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή Αγία Κυριακή.

Σταδιακά, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αυξήθηκαν σε: 122 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 96 άτομα πεζοπόρο, 10 εθελοντικά οχήματα με 20 άτομα, 15 υδροφόρες Ο.Τ.Α., 10 ιδιωτικές υδροφόρες, 60 στρατιώτες, 3 μηχανήματα του Στρατού.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από πευκόφυτη περιοχή και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω του ανάγλυφου της περιοχής και του δυνατού αέρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Οι πυροσβέστες έδωσαν τιτάνια μάχη για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας. Όμως οι βόρειοι/βορειοανατολικοί άνεμοι μέχρι και 5 μποφόρ και το δυτικό/ νοτιοδυτικό μέτωπο που δημιουργούνταν κατευθυνόταν προς κατοικημένη περιοχή, έκαναν δύσκολο το έργο τους.

Η κυκλοφορία στους δρόμους που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο, από το ύψος της πλατείας Θρακομακεδόνων έχει διακοπεί για τα οχήματα.

Η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν να κινούνται στην περιοχή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πού υπάρχει σήμερα κίνδυνος πυρκαγιάς

Εξασθένηση των ισχυρών ανέμων από την Πέμπτη – Βορειάδες μέχρι 8 μποφόρ σήμερα

Κόλαση φωτιάς στην Πάρνηθα! – Εχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις – Κοντά σε Θρακομακεδόνες και Ολυμπιακό Χωριό

Συναγερμός για νέα φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Κάηκαν πέντε σπίτια στον οικισμό Αύρα από την ανεξέλεγκτη φωτιά στο Μαραθώνα – Σε ύφεση η φωτιά

Στις αυλές των σπιτιών του οικισμού Αύρα η φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη στο Μαραθώνα – Συγκλονιστικές εικόνες

Σε εξέλιξη φωτιά στον οικισμό Αύρα στον Μαραθώνα – Εκκενώνεται η περιοχή – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε