Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Online προβολές από το Φεστιβάλ Δράμας

Online προβολές από το Φεστιβάλ Δράμας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ: Το Φεστιβάλ Δράμας επιλέγει για όλους εμάς που μένουμε σπίτι μια σειρά από ταινίες μικρού μήκους.

Σε μια… δραματική εποχή, το Φεστιβάλ Δράμας, με τις “Δράmedies” του, κάνει πιο όμορφη την καθημερινότητά μας, επιλέγοντας για όλους εμάς που μένουμε σπίτι μια σειρά ταινιών μικρού μήκους, που συνδυάζουν χιούμορ, σκέψη και συγκίνηση, δηλαδή dramedies.

Κάθε Πέμπτη, και για 5 εβδομάδες, στο κανάλι του Φεστιβάλ στο youtube (https://www.youtube.com/user/dramafilmfestival) θα προβάλλονται 3 ταινίες μικρού μήκους εβδομαδιαίως. Πρόκειται για μια επιλογή ταινιών, από τη δεκαετία του ΄90 έως σήμερα, με κυρίαρχο το κωμικό στοιχείο, που μας δίνουν μια γεύση από ένα μάλλον δυσεύρετο είδος στην ελληνική κινηματογραφική παραγωγή μικρού μήκους ταινιών. Οι online προβολές θα συνεχιστούν μέχρι να ανοίξουν τα σινεμά.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, θα προβληθούν 15 ταινίες νέων δημιουργών, πολλοί από τους οποίους έχουν διακριθεί για τις δουλειές τους αυτές -ανάμεσά τους και ο βραβευμένος με Χρυσό Διόνυσο, Νικόλας Κολοβός.

Η έναρξη έγινε την Πέμπτη 23 Απριλίου με τις κωμωδίες: Του χάρου τα δόντια (1996, 23’) του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη, RF (2010, 19’) του Σταύρου Λιόκαλου και Κόφ’ το! (2011, 14’) του Βασίλη Καλαμάκη, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες online έως και την Τετάρτη 29 Απριλίου.

Η ταινία Του χάρου τα δόντια αφηγείται τις απρόβλεπτες δυσκολίες του Χάρου στην πορεία του για την παραλαβή μιας ψυχής, το Κόφ’ το! μιλάει για όσα ταλανίζουν έναν μεσήλικα με ορμές εικοσάρη που αναζητά φαρμακευτική βοήθεια, ενώ το RF μοιάζει ιδιαίτερα επίκαιρο, καθώς διαδραματίζεται σε μια πολυκατοικία και διηγείται τις ιστορίες των ενοίκων της με αφορμή τη βλάβη μιας τηλεοπτικής κεραίας.

Ακολουθούν οι εξής 12 ταινίες:
Εβίβα (Δημήτρης Νάκος, Αμέρισσα Μπάστα)
Σύκο (Νικόλας Κολοβός)
Ψωμί κι ελιές (Alexander Jaschik, Ιορδάνης Ορφανίδης)
Τι κολυμπάει και γελάει (Εμμανουέλα Φραγκιαδάκη)
The foreigner (Αλήθεια Αβράμη)
Cowboy (Γιάννης Χαριτίδης)
Ο κλέφτης (Ιρίνα Μπόικο)
Το τέρας κοιμάται (Κωστής Χαραμουντάνης)
Debtfools (Φίλιππος Βαρδάκας, Δέσποινα Οικονομοπούλου)
Ι’m gay (Νικόλας Κολοβός)
Χρήστος και Δήμητρα (Αμέρισσα Μπάστα)
Αχ Ελλάδα… (Κώστας Αναγνωστόπουλος)
Οι σκηνοθέτες και παραγωγοί διέθεσαν τις ταινίες τους αφιλοκερδώς γι’ αυτό το πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ.: 2103300309.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις