Κυριακή, 2 Ιουν.
30oC Αθήνα

Ούτε ΕΚΑΒ ούτε αστυνομία: Ιδιώτες μετέφεραν έγκυο πρόσφυγα στο Τζάνειο

Ούτε ΕΚΑΒ ούτε αστυνομία: Ιδιώτες μετέφεραν έγκυο πρόσφυγα στο Τζάνειο

Τουλάχιστον 2.000 πρόσφυγες έφτασαν ξανά στο λιμάνι του Πειραιά. Εκατοντάδες ήταν εκείνοι που ταλαιπωρήθηκαν. Ανάμεσά τους μια έγκυος γυναίκα, η οποία είχε ταλαιπωρηθεί πολύ και μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Μόνο που δεν μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ή από περιπολικό της αστυνομίας. Όχι. Ήταν ιδιώτες εκείνοι που συγκινήθηκαν από το δράμα της και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ήταν εθελοντές της Παμπειραϊκής πρωτοβουλίας για τους πρόσφυγες, που βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (24.02.2016) στο λιμάνι του Πειραιά για να υποδεχτεί τους πρόσφυγες. Και η έγκυος γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Τα μέλη της Παμπειραϊκής πρωτοβουλίας αναζήτησαν πρόσφυγες που χρειάζονταν ιατρική φροντίδα και όταν διαπίστωσαν ότι μια γυναίκα από τη Συρία είχε ανάγκη από βοήθεια, τους ενημέρωσε πως αντιμετώπιζε προβλήματα με την εγκυμοσύνη της, αμέσως την έβαλαν σε ένα από τα αυτοκίνητα για να την πάνε στο Τζάνειο. Δεν άφησαν έτσι την οικογένειά της, που τη μετέφεραν στην πύλη Ε1 για να είναι ασφαλείς.

Άλλη ΜΚΟ είχε βρεθεί στον Πειραιά για να μοιράσει στους πρόσφυγες που έφτασαν από τα ελληνικά νησιά καφέ και φρούτα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε