Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Πειραιώς Σεραφείμ: Στήριξε Κασιδιάρη, εξάψαλμος σε Χρυσή Αυγή και Διαμαντόπουλο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ, EUROKINISSI

Υπέρ του Ηλία Κασιδιάρη για τη μη πρόσκλησή του στην εξέδρα των επισήμων στον αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά τάχθηκε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, που έστησε στον τοίχο τη Χρυσή Αυγή και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο.

«Ο κύριος κασιδιάρης απ’ όσο ξέρω δεν έχει στερηθεί των πολιτικών δικαιωμάτων του και είναι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου», είπε ο Μητροπολίτης Πειραιά σχολιάζοντας το γεγονός πως άνδρες του Λιμενικού δεν άφησαν τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής να βρεθεί στην εξέδρα των επισήμων γιατί δεν είχε πρόσκληση από το δήμο Πειραιά.

Ο Πειραιώς Σεραφείμ, όμως, δεν έκανε το ίδιο για τη Χρυσή Αυγή, κατηγορώντας την πως για λόγους προσχηματικούς είχε ως πρόταγμα το τρίπτυχο «πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια» που όμως, όπως είπε «δεν πίστευαν, όπως αποδείχθηκε από τη συμπεριφορά τους».

«Δεν είμαι πολέμιος κανενός, απλώς ανέδειξα τον παγανιστικό της χαρακτήρα» είπε. «Δε μπορώ να στηρίξω το φασισμό και την απομείωση ανθρώπου σε άνθρωπο. Δε μπορώ να θεωρήσω πως σε αυτό τον τόπο, είναι δυνατόν να έχουμε προτάγματα ναζιστικά (…) Η Χρυσή Αυγή αυτή τη στιγμή έχει μια λανθασμένη πορεία», πρόσθεσε.

Φυσικά, δεν άφησε ασχολίαστη την εμφάνιση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, ως «παπα – Σούρας». «Αυτό που με θλίβει δεν είναι η συμπεριφορά του βουλευτή αλλά ότι η Καστοριά ανέχεται κάποιον που απομειώνει τα ιερά και τα όσια του γένους», είπε.

Και κάλεσε τους πολίτες της Καστοριάς «να σκύψουν ευλαβικά να στους τάφους και τα μνημεία, στους ήρωες και πατέρες τους που έχυσαν το αίμα τους για να είναι ελεύθερη σήμερα η Μακεδονία»

Ο Μητροπολίτης κλήθηκε να σχολιάσει και τα όσα έγιναν έξω από το θέατρο Χυτήριο όπου είχε ανέβει η παράσταση Corpus Cristi. Εκείνος είχε πρωτοστατήσει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το θέατρο και στο πλευρό του είχε βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

«Πήγα να κάνω μια έννομη ενέργεια όπως είχα το δικαίωμα. Τη δεύτερη μέρα που βρέθηκα στην αστυνομία για να υποβάλω συμπληρωματικά στοιχεία, άνοιξε η πόρτα και ήρθαν τέσσερις κύριοι τους οποίους δεν γνώριζα, εκτός του κυρίου Παππά και μου είπαν πως με στήριξαν. Όποιος κι αν ήταν, θα ήταν δεκτός», είπε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομοφυλόφιλοι φιλήθηκαν απέναντι από τον Πειραιώς Σεραφείμ στον αγιασμό! – ΦΩΤΟ

Κρήτη: Ο σκύλος βούτηξε για το Σταυρό και… έκλεψε την παράσταση! ΦΩΤΟ

Γκλετσος: Αν εκλεγώ ξανά του χρόνου θα βουτήξω για τον Σταυρό

Δεν πήγε στα Θεοφάνεια της Καστοριάς ο «παπά Σούρας» βουλευτής – ΑΠΟΣΤΟΛΗ

 

Θεσσαλονίκη: Οργή στα Θεοφάνεια για τον ”παπά Σούρα” – Μητροπολίτες χαρακτηρίζουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ανόητο, επικίνδυνο και βλάσφημο – Βίντεο!

Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτες κατά Διαμαντόπουλου επειδή ντύθηκε “Παπα – Σούρας” – ΒΙΝΤΕΟ

Κι όμως! Είναι ο Βουλευτής Διαμαντόπουλος! Ντύθηκε “Παπα – Σούρας” – ΒΙΝΤΕΟ

Παραλήρημα Κασιδιάρη: Ο Πειραιώς Σεραφείμ το ’10 μας αποκαλούσε ελπίδα της Ελλάδας – Τέκτονες ιερείς, τα «παίρνουν» για να βρίζουν στη Χρυσή Αυγή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε