Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πένθος για τον Γιάννη Σμαραγδή – Πέθανε ο αδελφός του [pics]

Πένθος για τον Γιάννη Σμαραγδή – Πέθανε ο αδελφός του [pics]

Αύριο το τελευταίο αντίο στον αδερφό του διάσημου σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, που έμαθε συγκλονισμένος τα νέα στην Κρήτη

Θλίψη έχει σκορπίσει το άκουσμα της είδησης ότι ο Νίκος Σμαραγδής,  αδερφός του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, οπερατέρ και Διευθυντής Φωτογραφίας , έφυγε από τη ζωή.

Ο γνωστός σκηνοθέτης έμαθε τα νέα, συγκλονισμένος, από την Κρήτη μία μέρα πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας του για τον Καζαντζάκη.

“Την πρώτη κλακέτα θα την αφιερώσουμε στο Νίκο, ήταν πολύ μεγάλος καλλιτέχνης” , είπε στο cretalive ο διάσημος σκηνοθέτης.

Ο Νίκος Σμαραγδής ήταν πραγματικός μαχητής ωστόσο έφυγε νικημένος από τον καρκίνο…

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο, στο νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Τα αδέλφια Σμαραγδή

Τα αδέρφια Σμαραγδή, ο Νίκος, ο Γιάννης και ο φωτογράφος Ανδρέας, γεννήθηκαν στις Γωνιές Μαλεβιζίου.

Τα πρώτα τους σκιρτήματα και ο προσανατολισμός τους οφείλονται μάλλον στον διεθνώς αναγνωρισμένο φωτογράφο Δημήτρη Χαρισιάδη.

Το ντοκιμαντέρ του Γιάννη “Χριστιανικά Μνημεία” (2004) έχει σύμβουλο φωτογραφίας και διορθωτή χρώματος το Νίκο και βασίζεται θεματικά στις φωτογραφήσεις κειμηλίων του Ανδρέα.

Ο Νίκος οργάνωσε και διεύθυνε φωτογραφικά πολλά ντοκιμαντέρ του Γιάννη, δυο σίριαλ (“Χαίρε Τάσο Καρατάσο”, “Σιγά… η πατρίδα κοιμάται”) και τρεις ταινίες του (το μικρό πρωτόλειο “Δυο τρία πράγματα”… το μεγάλο πρωτόλειο “Κελλί Μηδέν” και τον δραματοποιημένο Καβάφη).

Τελευταία αναφορά ο “Ελ Γκρέκο” (2007) όπου στις σκηνές που γυρίστηκαν στην Κρήτη ήταν διευθυντής φωτογραφίας ο Νίκος Σμαραγδής.

πηγή: cretalive

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε